P

Paikallinen yrittäjäporukka osti joensuulaisen Panimo Honkavuoren

Joensuulainen Unison Brewing Company on ostanut paikkakunnalla toimivan Panimo Honkavuoren liiketoiminnan. Kauppaan kuuluvat myös Honkavuoren tuotantolaitteisto ja tuotemerkit, jotka säilyvät uuden yrityksen olutvalikoimassa.

Unison Brewing Company on perustettu viime kesänä Joensuussa Unison Coffee -kahvipaahtimon rinnakkaisyhtiöksi. Kaupparekisteriin yritys on merkitty kaksi viikkoa sitten.

Panimo Honkavuoren omistus siirtyy sen perustajilta Jani Honkaselta ja Ville Vuoriolta Unison Brewing Companylle perjantaina tehdyllä kaupalla. Unison Brewingin takana ovat paikalliset yrittäjät Tomi Piipponen, Aapo Gröhn, Tomi Sutinen ja Miska Kämäräinen.

”Ala on minulle vielä uusi ja kiinnostava siinä mielessä, että omalla hyvällä tuotteella voi päästä pitkällekin. Innolla odotan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Paljon on tulossa uutta. Nyt mennäänkin intohimo ja kiinnostus edellä,” Unison Brewingin toimitusjohtaja Tomi Piipponen sanoo.

Kuvassa Unison Brewingin Tomi Sutinen (vas.), Miska Kämäräinen, Joni Sormunen ja Tomi Piipponen sekä panimotoiminnasta luopuneet Ville Vuorio ja Jani Honkanen (oik.). Kuva: Unison Brewing.

Vaikka panimoala on Piipposelle yhtiön tiedotteen mukaan uusi, hän on Sutisen kanssa myös toisen joensuulaisen panimoyrityksen, Joen Bruun, taustalla yrityksen hallituksen jäseninä. Kämäräinen työskentelee kahvipaahtimo Unison Coffeen paahtimomestarina. Gröhn on puolestaan hevostallien sisustuksiin erikoistuneen Ghorsen toimitusjohtaja.

Akateeminen ura voitti panimon lattioiden jynssäämisen

Panimo Honkavuoren perustajat Ville Vuorio ja Jani Honkanen ovat jo vähitellen lopetelleet muutaman vuoden kestänyttä panimouraansa ja palaneet siviiliammatteihinsa tutkimustyön pariin. He perustivat panimon vuonna 2015.

”Pää olisi vielä kestänyt mutta polvet eivät. Oli tullut aika siirtyä eteenpäin, joten päätimme myydä yrityksen. Pohdimme erilaisia ratkaisuja panimon tulevaisuudelle ja tämä tuntui parhaalta. Ostajakin löytyi yllättävän nopeasti ja läheltä”, Vuorio perustelee.

Unison Brewing Company tähtää toiminnan kasvuun. Yritys työllistää tällä hetkellä seitsemän ihmistä.

Pääkuvassa panimoyrityksestään luopunut Jani Honkanen. Kuva: Andres Teiss.

CategoriesJuomat Kansi Olut

Facebook Comments