O

Onniravintolat osti Kallion käsityöoluiden keitaana tunnetun panimopubi Paneman

Onniravintolat on ostanut Kalliossa sijaitsevan panimopubi Paneman liiketoiminnan. Yrityskauppa vahvistaa Onniravintoloiden asemaa pääkaupunkiseudun ravintolakentässä. Yhtiöllä on kaupan jälkeen 11 ravintolaa Helsingissä ja Vantaalla sekä oma käsityöpanimo Mad Hopper Brewing Company Töölössä panimoravintola Viiden Pennin yhteydessä.

Vuoden 2018 alussa Kalliossa avattu Panema on yksi tunnetuimmista käsityöoluiden harrastajien suosimista baareista Helsingissä. Kustaankadun ja Helsinginkadun kulmassa sijaitsevassa olutkapakassa on 18 oluthanaa.

”Olemme jonkin aikaa hakeneet sopivaa liikepaikkaa Kallion ja Harjun kaupunginosista. Panema on pienpanimo-oluistaan tunnettu ja oluenystävien korkealle arvostama olutbaari, jonka siirtyminen osaksi Onniravintoloita on luonnollinen jatko yhtiön kasvulle”, Onniravintoloiden toimitusjohtaja Gianjot ”Dollar” Singh kertoo yhtiön tiedotteessa.

Panemassa on sisällä liki 150 asiakaspaikkaa ja terassille mahtuu vielä 50 asiakasta lisää. Ravintola siirtyy Onniravintoloille Kallion Panimoravintolat Oy:ltä, jonka taustalla on Viikissä toimivan CoolHead Brewn perustaja, brasilialaissyntyinen Cleber Gonçalves.

Onniravintoloilla on kaupan jälkeen yhteensä yksitoista ravintolaa eri puolilla pääkaupunkiseutua. Perheyhtiöön kuuluu myös Mad Hopper Brewing Company.

Onniravintoloiden tarina alkoi vuonna 1996, kun Sher Jang Singh perusti ensimmäisen ravintolansa
Espooseen. Siitä lähtien perheyritys on kasvanut tasaisesti. Kokonaisuudessa on mukana perinteistä ruokaa ja erikoisoluita tarjoilevia ravintoloita, pubeja, livemusiikkipaikkoja sekä karaokebaareja ja yökerhoja.

Yhtiön toiminta on keskittynyt pääkaupunkiseudulle. Ravintolaketjuun kuuluvat Paneman lisäksi Viisi Penniä ja Mexi Töölössä, Rock Club Boothill  ja Gate A21 Kampissa, Suski Bar & Kitchen, Crazy Horse ja Sports Bar Konja Malmilla, The Black Bird Itäkeskuksessa, Bistro & Bar Fregatti Vuosaaressa sekä The Happy Red Onion Vantaan Myyrmäessä.

Pääkuvassa: Onniravintoloiden toimitusjohtaja Gianjot ”Dollar” Singh (vas.) ja Kallion Panimoravintoloiden omistaja Cleber Gonçalves.

Facebook Comments