E

Entinen sahtiyrittäjä perusti juomien vientifirman Saksaan

Lammilainen entinen sahtiyrittäjä Pekka Kääriäinen on perustanut oman käsityöjuomien vientiyrityksen Saksaan. Kääriäinen allekirjoitti yhtiön perustamispaperit keskiviikkona Berliinissä.
Ensisijaisesti suomalaisia pienpanimotuotteita ja käsityötisleita Keski-Eurooppaan vievän yhtiön nimi on Finnische Getränkehandel & Import GmbH ja kotipaikka Berliini. Pekka Kääriäinen on toinen toimitusjohtajista. Kääriäisen yrityskumppani on suomalaislähtöinen Anne Piispanen, joka asuu Berliinissä.
”Saksalaisen vientiyhtiön omistaa perheyrityksemme Euro-Laukku Oy, jonka isäni perusti Lammille vuonna 1969. Euro-Laukulla on myös jonkin verran ravintolatoimintaa Suomessa”, Kääriäinen kertoo Berliinistä.
Yritys vie Saksan markkinoille suomalaisia pienpanimoiden oluita ja siidereitä. Salkussa on mukana pienten valmistajien tisleitä. Eri tapahtumissa vientifirma esittelee ja maistattaa suomalaista lähiruokaa. Ensimmäinen tapahtuma on 16.-24. kesäkuuta Kielissä järjestettävä Kieler Woche.
”Olemme sopineet tuote-esittelyistä- ja myynnistä useissa ruoka- ja juomatapahtumissa eri puolilla Saksaaa. Olemme sitä varten hankkineet kuljetuskalustoa paikan päältä. Veroton välivarastokin on hommattuna”, Kääriäinen kertoo.

Pekka Kääriäinen kokosi Suuret oluet -pienet panimot osaksi Grüne Wochen Suomen-osastoa. Kuva: Pirkka Junes.

Lammin Sahdin perustaja Pekka Kääriäinen luopui aiemmin keväällä omistuksestaan Suomen vanhimmassa pienpanimossa verottajan toimien vuoksi. Vuonna 1985 perustetun sahtipanimon toimintaa jatkavat Kääriäisen lapset ja vaimo Sirpa Kääriäinen.
Kääriäinen on useana vuonna osaltaan vastannut Berliinissä järjestettävällä Grüne Wochella Suomen-osaston juomatarjonnasta. Suomi on ensi tammikuussa seuraavan kerran järjestettävän Euroopan suurimpien ruoka- ja puutarhamessujen pääyhteistyökumppani. Vuosittainen tapahtuma kokoaa 400 000 kävijää ja 1700 näytteilleasettajaa eri puolilta maailmaa.

CategoriesYleinen

Facebook Comments