L

Lammin Sahti: Meidät on tuomittu viinarannekekohussa, vaikka asian käsittely on kesken

Hämeen Sanomien mukaan heinäkuussa Helsingin Suuret oluet – pienet panimot -tapahtumassa maksuvälineenä käytetty sähköinen ranneke on poikimassa tapahtuman järjestäneelle Lammin Sahdille varoituksen tai huomautuksen alkoholiasioita valvovalta Valviralta.
Lammin Sahdin entinen toimitusjohtaja Pekka Kääriäinen ihmettelee Valviran tulkintaa, sillä yritys ei ole vielä edes ehtinyt käyttää sille kuuluvaa vastineoikeutta asiassa.

Maksurannekkeella oli mahdollista ostaa Rautatientorin piepanimotapahtumassa olutta ja muita juomia.
Maksurannekkeella oli mahdollista ostaa pienpanimotapahtumassa olutta ja muita juomia.

Hämeen Sanomat kirjoittaa, että Etelä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) ja Valviran mielestä alkoholijuomien myyminen maksurannekkeella jälkikäteismaksulla rikkoi lakia.
Kääriäisen mielestä Lammin Sahti ei ole syyllistynyt mihinkään laittomuuteen. Hän sanoo, että maksuranneke ei poikkea millään tavalla siitä, että alkoholia ostetaan luottokortilla.
AVI on lähettänyt asiasta Lammin Sahdille vastinepyynnön, jossa vastausaikaa on 21. lokakuuta asti. Kääriäinen ihmettelee, miksi Valvira haluaa tuomita heidät julkisuudessa, vaikka asian käsittely on kesken.
”Tämä on outoa viranomaiskäytäntöä. Me olemme tässäkin asiassa valmiiksi rikollisia, kunnes itse pystymme toisin todistamaan”, Kääriäinen sanoo.
Valvira tekee asiasta ratkaisun saatuaan AVI:lta Lammin Sahdin selvityksen. Päätöksestä on oikeus valittaa hallinto-oikeuteen.

CategoriesJuomat

Facebook Comments