K

Kansainvälistyminen tavoitteena – Saimaan Juomatehdas uusi nimensä ja tuotevalikoimansa

Mikkelissä toimiva Saimaan Juomatehdas on muuttanut nimensä ja uudistanut tuoteperheensä. Suomen kolmanneksi suurin pienpanimo on jatkossa Saimaa Brewing Company.
Brändin uudistamisen ja nimimuutoksen yhteydessä Saimaa Brewing Company selkiyttää tuotevalikoimaansa. Uudet tuotteet saapuivat kauppoihin pääsiäisen alla.
Uudistuksen myötä mikkeliläispanimo pyrkii vahvistamaan asemiaan koventuvassa kilpailussa. Panimo tavoittelee kotimaan markkinaosuuden kasvattamisen ohella paikkaa kansainvälisillä markkinoilla.
”Uskomme, että maailman puhtaimmat ja ulkomaillakin palkitut panimotuotteemme kiinnostavat Suomen rajojen ulkopuolella. Nyt tehdyt uudistukset ovat luonteva osa kansainvälistymisen edellytysten parantamista”, Saimaa Brewing Companyn toimitusjohtaja Jussi Laukkanen perustelee.

Laukkasen mukaan Pienpanimoiden kilpailutilanne on SUOMESSA jo äärimmäisen kova.

Pienpanimo-oluiden kysyntä ja tarjonta kasvavat vauhdilla Suomessa. Laukkanen arvioi, että maassa on kesään mennessä jo 100 pienpanimoa. Samalla isot panimot vahvistavat erikoisoluidensa tarjontaansa.
Alkoholilain muutokset toivat kotimarkkinalle entistä voimakkaammin myös kansainväliset panimot, joilla kaikilla on tarjota laaja määrä tuotteita uusiin prosenttirajoihin. Lakiuudistuksen myötä taistelu kauppojen ja ravintoloiden hyllypaikoista sekä kuluttajien huomiosta on noussut aiemmin kokemattomalle tasolle.

Saimaa Brewing Companyn toimitusjohtaja Jussi Laukkanen uskoo, että yhtiön juomilla on paikkansa myös kansainvälisillä markkinoilla. Kuva: Andres Teiss.

”Panimoiden menestykseen ei riitä enää pelkästään se, että tuodaan uusia tuotteita markkinoille. Samaan aikaan kuluttajat vaativat laadukkaita ja vastuullisesti tuotettuja tuotteita kohtuulliseen hintaan”, Laukkanen arvioi.
Panimon valikoima koostuu jatkossa neljästä oman persoonan omaavasta tuoteperheestä, jotka ovat Brewer’s Classic -oluet, Brewer’s Organic -luomuoluet, Brewer’s Special -erikoisoluet ja Crafty-käsityösiidereistä.
Saimaa Brewing Company ja Loviisassa toimiva Malmgårdin Panimo yhdistyivät 2016 MBH Breweries Oy:ksi. Molemmat panimot toimivat edelleen itsenäisinä omilla nimillään ja tuotemerkeillään. Panimot valmistavat lähes kaksi miljoonaa litraa olutta vuodessa. MBH on Suomen kolmanneksi suurin pienpanimo-oluiden valmistaja.

CategoriesOlut

Facebook Comments