I

Ilkka: Mallaskoski tähtää Aasian-vientiin

Mallaskosken panimo käynnistää viennin Kaukoitään. Ensimmäinen kontti Aasiaan lähtee Seinäjoelta lähiviikkojen aikana. Aiemmin olutta on viety Ruotsiin ja Baltian maihin. Asiasta kertoi Ilkka-lehti perjantaina.
Tehtaanjohtaja Jyri Ojaluoma sanoo lehtihaastattelussa, että panimon tuotantokapasiteetti on ollut äärirajoilla. Joidenkin tuotteiden valmistusta on jopa jouduttu ajoittain rajoittamaan.

Panimolaajennus tulee Vapaudentien varrelle vesitornin juureen. Kuva: Heikki Kähkönen.
Panimolaajennus tulee Vapaudentien varrelle vesitornin juureen. Kuva: Heikki Kähkönen.

Perjantaina Mallaskoskella oli täysi tohina päällä. Käymistankit olivat täynnä ja pullotus käynnissä. Viikon kesälomaa odottava Ojaluoma kulki ympäri panimoa vastaillen puheluihin ja jakaen ohjeita henkilökunnalle.
Ojaluoma toivoo, että lisätilojen rakentaminen lähtisi käyntiin mahdollisimman nopeasti.
”Panimoa on tarkoitus laajentaa Vapaudentien puolelle nykyisenä varastoalueena toimivalle takapihalle eli aivan vesitornin juureen. Laajennusosaan tulee tuotanto- ja varastotilojen ohella panimon toimisto. Mahdollisesti avaamme siihen myös kioskin, mikäli uusi alkoholilaki sallii kaikkien pienpanimo-oluiden ulosmyynnin tulevaisuudessa”, Ojaluoma sanoo.
Panimon kaavamuutos on käytännössä teknisesti valmis, sillä panimolla on vielä runsaasti rakennusoikeutta jäljellä. Seinäjoen kaupunginhallitus käsittelee hankkeen rahoitusta ensi maanantaina.

CategoriesJuomat Olut Panimot

Facebook Comments