H

Huippukokki Jaakko Sorsa vauhdittaa ilomantsilaisen ginin markkinoita Kaukoidässä

Suomalaiset ginit kiinnostavat maailmalla. Ilomantsissa tislattu Arctic Blue Gin on avaamassa Aasian-markkinoita suomalaisen huippukokin Jaakko Sorsan vauhdittamana.

Puhtaista suomalaisista raaka-aineista valmistetut alkoholijuomat kiinnostavat tällä hetkellä maailmalla. Vasta muutaman kuukauden markkinoilla ollut Arctic Blue Gin on kovaa vauhtia avaamassa uusia markkinoita Euroopassa ja Aasiassa.

Brändin takuumiehenä on huippukokki ja ravintoloitsija Jaakko Sorsa, jonka kansainvälinen tunnettuus sekä laajat yhteydet vauhdittavat Pohjois-Karjalassa valmistettavan ginin myyntiä Kaukoidässä.  Sorsa on tällä hetkellä Hongkongin ravintolamaailman kuumimpia nimiä.

Sorsan Finds-ravintola toimii kansainvälisen The Luxe Manor -hotellin yhteydessä. Gastronomisesti suuntautunut  The Loop -lehti listasi viime syksynä Sorsan Hongkongin yhdeksän merkittävimmän kokin listalle yhdessä Alain Ducassen, Joel Robuchon, Gordon Ramsayn ja Jamie Oliverin kanssa.

”Jaakko Sorsan ansiosta olemme saaneet jalansijaa Hongkongin lisäksi Macaosta ja Singaporesta. Saamme ensimmäiset lähetykset matkaan lähiviikkoina. Kiinnostusta on ollut myös muualta Kaukoidästä, mutta eivät meidän resurssit tässä kohtaa vielä ihan kaikkialle riitä”, paljastaa Arctic Blue Ginin brändijohtaja Mikko Spoof.

Suomessa eletään tällä hetkellä ginibuumia. Tisleet ovat maan elintarvikeviennin keihäänkärki.

Vasta reilu kolme kuukautta markkinoilla ollut Arctic Blue Gin on lisännyt tunnettuutta myös kotimaassa. Kesän alussa gini listattiin Alkon vakiovalikoimaan.

Tuote on nyt saatavissa yli 200 Alkosta eri puolilta maata ja myymälöiden määrä kasvaa päivittäin. Lisäksi useat ravintolat ovat olleet kiinnostuneita ja ottaneet sen valikoimiinsa.

”Vauhti vain kasvaa, mitä pidemmälle kesää ehdimme. Erilaisia tapahtumia on suunnitteilla niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Meillä on muun muassa oma Arctic Blue pop up -baari Neste Rally Finlandin yhteydessä Jyväskylän keskustassa”, Spoof kertoo.

Uusia kontakteja ja tilauksia tulee eri puolilta maailmaa lähes päivittäin.

Spoofin mukaan Arctic Blue Gin on yksi pääkumppaneista Helsingissä syyskuun alussa järjestettävässä kansainvälisessä ruoka- ja ravintola-alan huippuseminaarissa Sauce Forumissa.

Ulkomaille on jo sovittu Pariisin Haute Couture Fashion Week -kutsuvierastapahtuman cocktailtarjoilun totetuttaminen heinäkuun enimmäisellä viikolla Suomen Ranskan suurlähetystössä yhteistyössä muotitalo Ivana Helsingin kanssa.

Arctic Blue Ginin taustalla on Ilomantsissa toimiva Suomen vanhin viinitila. Se panostaa nyt aiempaa vahvemmin ulkomaille. Yritys vaihtoi nimensä Hermannin Viinitilasta Nordic Premium Beveragesiksi. Viinitila on toiminut Ilomantsissa vuodesta 1989 lähtien. Se valmistaa marjaviinejä, kuohuviinejä ja likööreitä.

”Artesaaniginin valmistaminen työllistää tislaamoa Ilomantsissa jo kolmessa vuorossa. Kapasiteetti on käynyt ahtaaksi, joten tuotantolaitoksella on käynnistetty mittava investointihanke, jonka avulla valmistuslitrat moninkertaistuvat”, Spoof sanoo.

CategoriesVäkevät

Facebook Comments