T

Turku tähtää Suomen kiinnostavimmaksi ruokakohteeksi

Turun kaupunki panostaa ruokakulttuurin kehittämiseen ja haluaa luoda Turusta ja Varsinais-Suomesta Suomen kiinnostavimman ruokakohteen yhdessä alan eri toimijoiden kanssa. Monipuolinen ruokakulttuuri ja ravintolat ovat yksi Turun merkittävimmistä vetovoimatekijöistä ja tehdyn matkailijatutkimuksen mukaan myös toiseksi merkittävin syy Turun valintaan matkakohteeksi.

Kaupungin mukaan tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan lisää yhteistyötä ja ruokaelämyksiä. Loka-marraskuussa järjestettävät yrityksille suunnatut elämyksellisten ruokapalveluiden tuotekehitystyöpajat auttavat kehittämään vetovoimaista ruokakaupunkia.

Läntinen Rantakatu on Turun ravintolakatu jokirannassa. Kuvassa Tintå. Ulkopaikkakuntalaisten on hyvä tietää, että se on myös sunnuntaisin auki. Kuva Pekka Vallila /Turun kaupunki.

Työpajat ovat osa Turun kaupungin ja Turun yliopiston Brahea-keskuksen yhteistä EAKR-rahoitteista Food Hub -elämystorihanketta, jonka tavoitteena on vahvistaa Turun vetovoimaa ruokakaupunkina, lisätä lähiruoan ja ruokaan liittyvien elämyspalveluiden saatavuutta sekä monipuolistaa yritysten liiketoimintamahdollisuuksia.

Monipuolinen ruokakulttuuri ja ravintolat ovat Turun merkittävimpiä vetovoimatekijöitä.

Vuonna 2020 tehdyn matkailijatutkimuksen mukaan ruoka on toiseksi merkittävin syy Turun valintaan matkakohteeksi.

Turku onkin jo tunnettu ravintoloistaan, mutta ruokaan perustuvissa elämyksissä on vielä paljon hyödyntämätöntä potentiaalia.

Selvityksen mukaan ruokaan liittyvien palveluiden ja elämysten kysyntä on kasvussa. Parhaimmillaan ruokaelämys on osallistamista ja tekemistä, josta oppii jotain uutta ja joka luo kokemuksesta elämyksellisen.

Aurajoki ja sen lukuisat ravintolalaivat antavat Turulle paikan hengen. Kuva Tim Bird /Turun kaupunki.

Elämyksellinen ruokapalvelu voi olla esimerkiksi opastettu maistelukierros Turun Kauppahallissa, kulttuurielämykseen sovitettu menu tai vaikkapa luontoretki nuotiokokkailulla.

Turku etsii nyt paikallisia tuotteita ja palveluita ja toimijoita, jotka ovat kiinnostuneista kehittämään uusia ruokaelämyksiä paikallisille tai matkailijoille yhteistyössä muiden kanssa. Tarkoituksena on myös yhyttää yrityksiä toteuttamaan yhteistyökumppaneina ruokaelämyksiä.

Elämyksellisten ruokapalveluiden tuotekehitystyöpajat turkulaisille ja varsinaissuomalaisille yrityksille ovat loka-marraskuussa. Linkki pajoihin on tässä.

Hanketta rahoittavat EU:n Aluekehitysrahasto ja Varsinais-Suomen liitto.

Pääkuva on Turun Vahatorilta, kuvaaja: Jemina Sormunen/ Turun kaupunki.

CategoriesKansi Matkalla

Facebook Comments