T

Taste of Helsinki: Mira MacNamara, mikä on vaikeinta tapahtuman suunnittelussa?

Yhteistyössä: Taste of Helsinki

Mira MacNamara vastaa muun muassa Taste of Helsingin alueen suunnittelusta, mikä vaatii arkkitehdin taitoja. Kysyimme Miralta, miten Taste of Helsinkia kannattaa käyttää, jos siitä haluaa saada mahdollisimman paljon irti.

Mikä on kaikkein vaikeinta Taste of Helsingin mahduttamisessa rajatulle alueelle, jolle pitäisi saada sujuvasti tuhansia ihmisiä nauttimaan tunnelmasta?
Ehkä se, että jokaisella teltalla pitäisi olla tapahtuman paras paikka. Suunnittelussa yritän miettiä, miten ihmiset liikkuvat alueella, minne jonoja syntyy ja miten ihmiset saataisiin tasaisesti levittäytymään alueelle. Arkkitehtinä olen tottunut suunnittelemaan pikkutarkasti kalusteita ja tiloja, nyt pitää luoda tiukalla budjetilla kokonainen kylä vain neljän päivän ajaksi… Se on haasteellista!
Ihmiset ovat olleet välillä huolissaan, että jaksattekohan te järjestää sään armoilla olevan ulkoilmatapahtuman tänäkin vuonna. Alkavatko ne viidennen vuoden kohdalla jo uskoa, että kyllä te vain jaksatte?
No, viime vuoden tulvimisen jälkeen on kyllä jaksaminen vaikeaa. Välillä tuntuu että lotossa voittaminenkin olisi todennäköisempää kuin auringonpaiste koko Taste of Helsingin ajan (jos siis joskus ostaisin lottokupongin).
Viimeisen viiden vuoden aikana ravintoloissa notkumisesta on tullut hyväksyttävä tapa käyttää rahojaan. Miltä tuntuu havaita kulttuurissa muutoksia, joita on itse ollut puskemassa?
On kiva nähdä miten Suomen ruokakulttuuri kasvaa ja kehittyy jatkuvasti. Asuin ulkomailla 13 vuotta ja sillä aikaa muutos on ollut huima. Jos vielä me suomalaiset osaisimme olla ylpeitä ruuastamme.
Viini on aina ollut iso osa Taste of Helsinkiä. Oliko tunnelma alkuaikoina koskaan sellainen, että pitääkö sitä viiniä juoda koko perheen tapahtumassa?
Mielestäni viini kuuluu ateriaan. Samoin kun suklaa ja kahvi täydentävät toisiaan, viini ja ruoka luovat kokonaisuuden. Harmittaa kun ei itse pääse samalla tavalla maistelemaan ja yhdistelemään ruokia ja juomia kuin vieraamme Taste of Helsingissä, mutta toivottavasti he nauttivat.
Mites, toteutetta tapahtuman pariskuntana. Osaatteko olla Barryn kanssa puhumatta ruokatyöasioista ruokapöydässä?
Ei, ei missään huoneessa… Valitettavasti!
Kiitos tästä haastattelusta. Kerro vielä lopuksi, mikä on täydellinen käsikirjoituksesi syömiselle ja juomiselle Taste of Helsingissä vuonna 2017?
Kiitos sinulle! Heti sisään tullessa lasi André Clouet’a (tai jos alkoholittoman haluat niin kipaise tekemään oma smoothie), opaskirjanen käteen ja eikun maistelemaan. Syö, juo, syö, juo ja vähän vielä päälle syömistä ja juomista!
 

CategoriesYleinen

Facebook Comments