H

Helsingin keskustaan avautuu vappuna uusi sisäpihan terassi ja katuruokaa ja drinkkejä tarjoava klubi – Erottaja2 -taloon aukeaa lisää ravintoloita

Helsingin keskustan ravintolatarjonta saa vappuna uutta vauhtia, kun Erottajanmäen historiallisen Erottaja2:n sisäpihalle ja kivijalkaan avautuu kahden ravintolan yhdistelmä. Babylon Club & Garden on ravintola-alan konkareiden ja NoHon yhteinen konsepti, joka yhdistää kesäterassin ja cocktailklubin. Taloon aukeaa kesään mennessä lisää ravintoloita.

Babylon Club & Garden levittäytyy toimistokiinteistön tunnelmalliselle sisäpihalle sekä kivijalkaan.

Terassin odotetaan täyttyvän iltapäivästä alkaen sekä afterwork-seurueista että rentoa illanviettoa hakevista asiakkaista. Terassilla tarjotaan juomien ohella myös katuruoka-tyyppisiä annoksia. Terassilta on yhteys kiinteistön kivijalassa sijaitsevaan cocktailklubiin, joka tarjoilee kunnianhimoisia drinkkejä ja hauskanpitoa historiallisen talon ympäristössä.

Luvassa on myös nimekkäitä artisteja, kuten vappuna esiintyvä Erika Vikman. Joten ainakin vappu menee camp-hengessä.

”Yleensä terassi on ravintolan jatke, mutta meillä klubi on terassin jatke, jolloin aftereilta voi jatkaa hauskanpitoa klubin puolella. Uskomme, että tästä tulee kaupungin kuumin bileterassi, lupoaa Babylon Club & Gardenin ravintolapäällikkö Pekka Kaislama.

Ravintolan taustalla on Katang MGMT Oy, jossa on mukana ryhmä kokeneita ravintola-alan ammattilaisia. Babylon Club & Gardenin nokkamiehet ovat pyörittäneet esimerkiksi Senaatintorin jättiterassia, mutta myös ravintola Teatterin vip-puolta.

Katang toimii ravintoloiden osalta yhteistyössä NoHo Partnersin kanssa.

Erottaja2:een on avautumassa myös useita muita ravintoloita kuten georgialaista ruokaa tarjoileva ravintola Rioni. Helsingin lisäksi Rionilla on ravintolat Espoossa ja Turussa. Erottaja2:ssa Rioni jatkaa georgialaista perinnettä, jolla aiemmat ravintolat ovat saaneet kiitosta.

Babylon Club & Garden ottaa lähdön vapusta, mutta varsinaisia avajaisia vietetään vasta kesäkuun puolivälissä. Kuva Babylon Club & Gardenin Facebook-sivut.

Erottaja2 avautuu viimein kaupunkilaisille

Erottaja2 tunnetaan entisenä Tullihallituksen talona. Yhdysvaltalainen varainhoitoyritys BlackRock osti rakennuksen Suomen valtiolta vuonna 2018. Erottaja2 kattaa puolikkaan korttelin Erottajankadun, Uudenmaankadun ja Yrjönkadun rajaamalla alueella, ja se muodostuu uusrenessanssi- ja jugendtaloista sekä ne toisiinsa yhdistävästä rakennuksesta.

Erottaja2 on saanut julkisuutta mm. vuoden 2019 Helsinki Design Weekin päätapahtumapaikkana, jolloin rakennuksessa vieraili yli 14 000 henkeä.

Kiinteistössä toimii mm. kansainvälisestä designistaan tunnettu Skanno, jonka näyttävä showroom kutsuu kävijöitä Erottajankadun toiseen kerrokseen. Lisäksi talossa on useiden muiden designalan, liikkeenjohdon sekä rahoitusalan yritysten toimitiloja.

Kiinteistön kehittämisestä ja vuokrauksesta vastaa suomalainen Trevian Asset Management Oy. Trevianilla on hallinnoitavanaan yhteensä lähes miljardin euron kiinteistövarallisuus.

Kansikuva Tuomas Uusheimo

CategoriesKansi

Facebook Comments