S

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2022 -äänestys päättyy vappuaattona

Viisi Tähteä -verkkomedian järjestämä Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2022 -äänestys päättyy vappuaattona klo 24. Tulokset julkistetaan Gastro Helsinki 2022 -messuilla Helsingin Messukeskuksessa keskiviikkona 18. toukokuuta.

Suurin osa äänestyksissä viime vuosina menestyneistä ravintoloista on selviytynyt kahden viime vuoden ajan koko toimialaa koetelleista koronasuluista ja -rajoituksista

”Ravintoloiden uusi normaali hakee muotoaan synkän parivuotisen jälkeen. Ravintoloita on poistunut, mutta yllättävän paljon on auennut uusia – myös sellaisia, joilla on erinomaiset eväät nousta tämän vuoden listalle”, Viiden Tähden päätoimittaja Eeropekka Rislakki sanoo.

Monet ravintolat ovat kuitenkin joutuneet pohtimaan moneen kertaan uusia ansaitsemisen malleja ja hiomaan konseptejaan.

”Vaikka synkät vuodet karkottivat alalta tekijöitä työvoimapulaksi asti, ravintolat edustavat kuitenkin uskoa tulevaan. Ne tarjoavat jatkossakin ihmisille paikan tavata toisiaan sekä nautintoja arkeen ja juhlaan”, Risakki muistuttaa

Viisi Tähteä järjestää Suomen 50 Paras Ravintolaa -äänestyksen jo 14. kerran.

Tulosten julkistamisen yhteydessä paljastetaan myös listan sijoille 51–100 sijoittuneet ravintolat sekä ravintola-alalla ansioitunut henkilö joka palkitaan tittelillä Ammattilaisten ammattilainen 2022. Äänestyksessä on myös yhdeksän eri alakategoriaa.

Äänestäjiksi on kutsuttu yli 1000 ruokakulttuurin vaikuttajaa. Heidän joukossaan on ravintoloitsijoita, kokkeja ja keittiömestareita, salityöntekijöitä, alaa seuraavia journalisteja sekä alkoholi- ja ruoka-alojen ammattilaisia.

“Odotamme suurella mielenkiinnolla, miten innokkaasti alan ammattilaiset ovat ehtineet käydä ravintoloissa koronarajoitusten päättymisen jälkeen. Varsin hyvää lupaa se, että osallistuminen äänestykseen on ollut vilkkaampaa kuin vuosi sitten”, sanoo tulospalvelusta vastaava Viiden Tähden toimituspäällikkö Heikki Kähkönen.

Äänestys päättyy vappuaattona 30. huhtikuuta kello 24, jolloin äänestyslomake sulkeutuu. Tulokset julkistetaan keskiviikkona 18. toukokuuta klo 15.30 Gastro-messuilla Helsingin Messukeskuksessa. Tilaisuus nähdään myös suorana Viiden Tähden YouTube-kanavalla klo 15.15 alkaen.

Äänestyksen ja listauksen toteuttaa Viisi Tähteä Media. Pääyhteistyökumppani on Helsingin Messukeskus. Kumppaneina ovat FREX-perunat ja -kananmunat, Wihurin Metro-tukku ja Quandoo-pöytävarausjärjestelmä.

Facebook Comments