G

Gastro Helsinki -messut ja Suomen 50 Parasta ravintolaa 2022 -julkistus siirtyvät toukokuulle

Ravintola- ja ruoka-alan ammattilaisten tapahtuma Gastro Helsinki siirtyy maaliskuusta toukokuulle. Helsingin Messukeskus haluaa toimia vastuullisesti ja varmistaa asiakkailleen mahdollisuuden tapahtuman täysipainoiseen valmistautumiseen ja turvalliseen osallistumiseen. Viisi Tähteä Median järjestämän Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksen tulokset julkistetaan Gastrossa keskiviikkona 18. toukokuuta.

Suomen merkittävin ruoka- ja ravintola-alan ammattilaisten tapahtuma, Gastro Helsinki, järjestetään 18.–20. toukokuuta. Messujen avajaispäivänä, keskiviikkona 18. toukokuuta, julkistetaan myös Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2022 -lista.

Gastro Helsinki oli tarkoitus alun perin järjestää 16.–18. maaliskuuta. Nykyisten rajoitusten, haastavan koronatilanteen ja ammattitapahtumissa vaadittavan pitkän valmistelujänteen vuoksi Gastro-messujen järjestäminen alkuperäisen aikataulun mukaan olisi ollut vaikeaa.

”Kävimme neuvotteluja tapahtuman ajankohdasta asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Yhteinen käsityksemme on, että ammattitapahtuman järjestäminen maaliskuun puolivälissä olisi liian epävarmaa. Olemme iloisia, että tapahtumalle löytyi korvaava ajankohta toukokuulta”, toteaa liiketoimintapäällikkö Lumia Ankkuri Helsingin Messukeskuksesta.

Vuosittaisen Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listan ja äänestyksen toteuttaa horeca-alojen media Viisi Tähteä pääkumppaninaan Messukeskus. Kuvassa liiketoimintapäällikkö Lumia Ankkuri Messukeskuksesta ja Viisi Tähteä Median päätoimittaja Eeropekka Rislakki. Kuva: Heikki Kähkönen.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2022 julkistetaan Gastro-messuilla.

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2022 -listauksen ammattilaisäänestys oli tarkoitus käynnistää näinä päivinä. Myös listaus siirtyy toukokuulle.

”Koska ravintola ovat käytännössä koronatoimenpiteiden vuoksi suljettuina, olisi ollut kohtuutonta järjestää äänestys nyt tammi-helmikuussa. Toivomme, että ravintola-ammattilaiset osallistuvat sankoin joukoin äänestykseen, jonka ajankohdan julkistamme maalis-huhtikuussa. Ala tarvitsee tukea ja näkyvyyttä, jota Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listaus tarjoaa mitä suurimmassa määrin”, perustelee Viiden Tähden päätoimittaja Eeropekka Rislakki.

Lumia Ankkuri muistuttaa, että jatkuvasti muuttuva tilanne rajoituksineen ruokkii epävarmuutta ja on erittäin haasteellinen sekä tapahtumajärjestäjille että tapahtumiin osallistuville.

”Maaliskuun tapahtumiin tehdyt rekisteröitymiset pysyvät voimassa toukokuun tapahtumaan. Kävijä voi osallistua rekisteröitymisellään kaikkiin samaan aikaan järjestettäviin tapahtumiin”, Ankkuri muistuttaa.

Lue myös:
20.5.2021 Ravintola Palace jälleen ykkönen – Osaava, mutta rento palvelu Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listan keskiössä
21.5.2021 Huomioita Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2021 -listan tuloksista – Fine diningin on keksittävä itsensä uudestaan

Gastro Helsinki on Suomen suurin ravintola ja ruoka-alan tapahtuma. Se järjestetään joka toinen vuosi. Kuva: Heidi Koivunen.

Facebook Comments