Yrjö Hepolammen vuonna 1924 perustama Kosmos on villienkin taiteilijavuosien aikana ollut aina kelpo ruokaravintola. Klassikoksi ei voi ilmoittautua, täytyy elää klassikon elämä. Yrjön tyttären Katri Hepolammen jälkeen tyttären tytär Irina Hepolampi on jatkanut Kosmoksen uskollisella linjalla. Mukana on nyt jo neljäskin sukupolvi. 

Jos helsinkiläinen keittiö on olemassa, se on täällä: ranskalaisen keittiön pohja, ruotsalaisia heijaa-huutoja, kotimaisia raaka-aineita ja venäläistä raskautta. Käytännössä se tarkoittaa konstailematonta, klassista, pienin oivalluksin ladattua, rosoisesti hienostelevaa, mutta varmasti täyttävää ja mieltä kohottavaa ateriointia. Ei siis elämää pelkäävää pekkapuskailua, vaan suolaa on siellä, mihin se kuuluu, eikä voitakaan pihistellä. Listan uutuudet syntyvät perinteisesti tiimityönä, eikä keittiöstä nouse ns. huippukokkia ylitse muiden – tähdet istuvat salissa. 

Palvelu Kosmoksessa on sujuvaa, tuttavallista ja tarpeen tullen autoritaarisen etäistä. Perinnetietoista ovat myös valkoiset pöytäliinat ja salihenkilökunnan musta-valkoiset asut.

Äänestäjiltä
”Perinteistä ravintolaelämää, pitkä historia, pitkiä lounaita, kosteita iltoja ja taiteilijaelämää – vaikka nämä ovat lähes kadonneet, niin tämä näyttämö on performanssi, jota ei väsy kokemaan. Klassikon juhlava tunnelma on yhä ainutlaatuinen. On arvostettavaa, että suvussa on aina jatkaja, joka haluaa pitää perinnettä yllä ja pyörittää ravintolaa. Se on vaan se juttu!!”

Kalevankatu 3, 00100 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments