Lily Lee on Aasian keittiöiden sovelluksiin keskittyneen Tomi Björckin ensimmäinen oma projekti hänen palattuaan Australiasta Suomeen toviksi avaamaan sarjan uusia ravintoloita.

Lily Lee on lupaukseltaan taiwanilaishongkongilainen. Ytimessä on talonmauste doubanjiang (kiinalaista fermentoitua soijapapu-chilitahnaa), johon mm. seesamiöljy ja mustariisietikka sekä sichuaninpippuri liittyvät annoksissa. Listalla on samaan aikaan huolettomia viittauksia myös muualle Aasiaan kuten Japaniin. 

Lily Leen suosio kertoo, kuinka Tomi Björck toimii suomalaisille siltana Aasian eri keittiöihin. Innostus ja kiinnostus sekä hyvät aikeet näkyvät ja kuuluvat asiakkaalle asti. Muualla länsimaissa pohdinta kulttuurisesta omimisesta ja jopa Lily Lee -nimi aiheuttaisivat metelin. 

Äänestäjiltä
”Suuri hatunnosto ja kiitos suomalaisen ruokakulttuurin säröttämisestä! Maistelumenu toi eteen kavalkadin hienoja makuja, eikä jäänyt vain maisteluksi – hyvä kun kaiken pystyi syömään. Makuja, joita harva osaa tai edes uskaltaa valmistaa. Loppuun asti hiottu: upea miljöö, rento tunnelma, erinomaiset drinkit ja viineissäkin on osumia.”

Erottajankatu 4, 00100 Helsinki
Verkossa
Facebook
Instagram

CategoriesYleinen

Facebook Comments