Posion kirkolta 10 kilometrin päässä Lauhkealla sijaitseva ravintola Tapio ottaa mittaa etelän ykkösravintoloista. Suomalaisenglantilainen pariskunta Johanna Mourujärvi (sali) ja Connor Laybourne (keittiö) ovat työskennelleet Michelin-tähtiravintoloissa Englannissa ja Ranskassa, joka synnytti ajatuksen irtautua Johannan kotiseudulle vähemmän suorittavaan työhön.

Tapio on panteistisen muinaisuskon metsänhaltija ja ravintola onkin paluu metsästys- ja keräilykulttuuriin. Paikalliset raaka-aineet kuten marjat, tatit, puikula, matsutake, rautu, hauku, poro, hirvi, juustot, villiyrtit jne. ovat korpikeittiön keskiössä. Ravintolassa yhdistyvät luonnon ja raaka-aineen kunnioitus sekä kunnianhimoinen kokkailu molekyylikeittiön välineistöön asti. Viinit ovat biodynaamisia tai naturaaleja, oluet pienpanimoiden harjoittamaa luontoyhteyttä.

Tapio sijaitsee ranskalaisen pariskunnan Catherinen Nozais Chevillardin ja Thierry Chevillardin vetämän hotellin Naali Lodgen naapurissa, joten Tapio tarjoilee myös hotelliaamiaiset. Lähellä ovat Pentikin keramiikkapaja sekä Livojärvi, jota kutsutaan Lapin Rivieraksi. Pöydän saa vain varauksella.

Äänestäjiltä
“Kokonaisvaltainen elämys keskellä ei mitään. Suomen erikoisin, eksoottisin ja kiinnostavin ravintola. Intohimoista tekemistä ja itsensä likoon laittamista. Upeaa omistautumista ja tekemisen tinkimättömyyttä, jota ei voi kuin ihailla. Paikallisia raaka-aineita höystettynä ranskalaisella fiiliksellä. Kunniaa Lapille ja Lapin ruokakulttuurille.”

Saarisiulantie 16, 97900 Posio
Verkossa 
Facebook
Instagram

Hotelli Naali Lodge 

CategoriesYleinen

Facebook Comments