S

Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listan ykkönen Palace vastaa jatkossa ravintola Espasta

Maaliskuussa Suomen 50 Parasta Ravintolaa -listauksen parhaaksi valittu helsinkiläinen Palace ottaa vastuulleen Kauppatorin kupeessa sijaitsevan Ravintola Espan. Jatkossa Espan keittiöstä vastaavat yhdessä Palacen keittiömestari Eero Vottonen ja Vuoden Kokiksi 2018 valittu Kalle Tanner.

Viime vuonna perustetun Espan periaatteena on tarjota hyvistä raaka-aineista huolella tehtyä yksinkertaista ruokaa. Konsepti ei tule olennaisilta osiltaan muuttumaan uusien järjestelyjen myötä.

”Trendien sijaan seuraamme sesonkeja. Haluamme tarjota sitä, mikä on parasta juuri nyt. Ruokaa laadukkaista kotimaisista raaka-aineista mutta kansainvälisin vivahtein”, täydentää viimeksi Palacessa ja BasBas & Staff Wine Barissa työskennellyt Kalle Tanner.

Espasta on tarkoitus tehdä helposti lähestyttävä ja kohtuuhintainen, mutta innovatiivinen paikka, joka reagoi sesonkeihin. Luvassa on viinibaarin lisäksi ruoan ympärille rakentuvia tapahtumia sekä take away- ja terassikokonaisuuksia.

Muutosten taustalla on koko ravintola-alaa ravisteleva kriisi, joka tulee vaikuttamaan alan toimintaedellytyksiin vielä pitkään. Fine dining -ravintolat eri puolilla maailmaa ovat suurten haasteiden edessä, ja monet joutuvat joko sulkemaan ovensa tai muuttamaan konseptiaan.

Espa ja Palace kuuluvat Financier Group -ryhmään, jonka kolmas ravintola on Helena Puolakan johtama Savoy. Ravintolat ovat osa NoHo Partners -konsernia. Espa avaa ovensa tiistaina 2.6. ja on auki tiistaista lauantaihin.

Kuva: Anton Sucksdorff

Facebook Comments