V

Verkkoviinikauppa Superiore lisää jatkossa Suomen alkoholiverot tilauksiin

Superiore.de, yksi suurimmista saksalaisista verkkoviinikaupoista, lähestyi tänään sähköpostitse suomalaisia asiakkaitaan. Yritys kertoi viestissään, että lisää vastaisuudessa Suomen tullin määräämät valmisteverot suomalaisten asiakkaiden ostoksiin.

Viinipullon hintaan lisätään 3,15 euron summa kattamaan suomalaiset verot, yrityksestä kerrotaan.

”Sinun ei tarvitse asiakkaanamme huolehtia rikkovasi maasi lakeja, kun teet ostoksia Superiore.de:ssä”, sähköpostissa kerrotaan. ”Takaamme, ettei sinun tarvitse huolehtia mistään rajoitteista, ylimääräisistä maksuista, sakoista tai takavarikoista tullin toimesta”, yritys lupaa.
Sosiaali- ja terveysministeriön virkamiehet yrittivät sisällyttää etämyynnin kiellon valmisteilla olevaan alkoholilain kokonaisuudistukseen, mutta tulkinta kohtasi vastustusta sekä kotimaassa että Euroopan unionin tasolla.
Viimeisten tietojen mukaan yllätyksenä tullut lisäys lakiehdotukseen ei ole enää osa uudistusta.
Alkoholin tilaaminen eurooppalaisista verkkokaupoista on ollut laillista yksityisille kuluttajille jo vuosia. Varmuutta myyjätahon valtiolle suorittamista valmisteveroista ei ole kuitenkaan ollut, mikä on luonut asioimisen ympärille epävarmuutta.
Superioren tuore linjaus nostaa verkkokaupan viinien kuluttajahintoja, mutta saattaa selkeyttää asetelmaa alkoholin nettitilaamisen ympärillä. Jää nähtäväksi, miten suomalaiset viranomaiset suhtautuvat saksalaisen verkkokaupan verojenmaksuhalukkuuteen.

Alati yleistyvä alkoholin verkkokauppa uhkaa Alkon monopoliasemaa riippumatta siitä, miten veronkanto on järjestetty.

Superiore.de:n kaltaisilla viinin verkkokaupoilla on jatkossakin neljä valttia hihassaan verrattuna Alkoon: ylivertaiset valikoimat, maltilliset katteet, mahdollisuus tarjousmyyntiin sekä tehokas kotiinkuljetus.
Alla kuvakaappaus Superioren lähettämästä sähköpostista.

Facebook Comments