V

Vappu Pimiä: Lapsiin suhtaudutaan yhä kielteisesti ravintoloissa

Perheet Safkaa -tapahtuma järjestetään jälleen 8.4. yhdessätoista ravintolassa ja kolmessa kaupungissa. Perheet Safkaa -tapahtuman suojelija Vappu Pimiä kertasi tapahtuman lehdistötilaisuudessa kokemuksiaan lapsista ravintoloissa.
Pimiän mukaan suomalaisella kulttuurilla on yhä petrattavaa lapsimyönteisyyden saralla. ”Perheystävällistä ravintolakulttuuria tulee luoda yhteisvoimin, minkä vuoksi Perheet Safkaa -tapahtumaa tarvitaan”, Vappu totesi.
Tilastojen mukaan parisuhteessa eletään vaaranvuosia, kun lapset ovat vaippaiässä. Avioerotilastoissa on havaittavissa selvä piikki. Pimiän mukaan vauva-arki ei ole aina ruusuilla tanssimista, mutta tuulettuminen koko perheen voimin ravintoloissa voi toimia kaivattuna paineventtiilinä. “Väitän, että pariskunnat eroaisivat vähemmän, jos he söisivät enemmän yhdessä”, Pimiä sanoo
“Pikkulapsiperheillä ravintolakäynteihin latautuu usein suuria odotuksia ja tunteita: jännitystä ja pelkoa muiden reaktioista”, tilaisuudessa puhunut Emotion Trackerin perustaja Camilla Tuominen sanoi.
Perheet Safkaa -tapahtumaan osallistuvat ravintolat lupaavat pitää 8.4. erityisesti huolta lasten tarpeista osana koko perheen onnistunutta ravintolakokemusta. Viihtyvyys ei tarvitse tapahtuman järjestävän Family Mattersin mukaan sirkustemppuja, liskodiskoa tai leikkinurkkauksia, vaan luontevaa yhdessäoloa ja ruokailukokemuksen jakamista perheen kesken.

Voit osallistua Perheet Safkaa -tapahtumaan varaamalla pöydän yhdestä seuraavista ravintoloista.

Ravintola Aito
Bronda
The Cock
Loiste
Passio
Presto
Ragu
Shelter
Smyg
Panini (Turku)
Ravintola Vista (Espoo)

CategoriesRavintolat

Facebook Comments