T

Toolön legenda Viisi Penniä täyttää 60 vuotta

Helsingin perinteisten krouvien eliittiin kuuluva Viisi Penniä juhlii  60 vuoden taivalta. Viisi Penniä avasi ovensa Töölön tullin kupeessa vuonna 1956. Se on yksi kauimmin samalla nimellä ja samassa paikassa toimineista olutravintoloista koko maassa.
5p3Viiden Pennin korttelin talot nousivat Mannerheimintien varrelle vuosina 1938–40. Mannerheimintie 55:ssä olevan asuintalon on piirtänyt arkkitehti D. Dahlberg. Rakennus valmistui välirauhan aikana 1940. Ravintola on talossa ollut aina. Viiden Pennin krouvia edelsi ravintola Walk.
Olut- ja ruokaravintola Viisi Penniä on merkittävä osa koko Helsingin ravintolahistoriaa. Viidestä Pennistä on muodostunut vuosikymmenten varrella Töölön asukkaiden ehdoton kantismesta, jonne on aina tultu kauempaakin.
Valokuvakilpailu Viiden Pennin kulmilta
”Vietämme varsinaisia juhlaviikkoja syyskuussa. Avaamme jo nyt Viiden Pennin ja itse asiassa koko Töölön historiaan liittyvän valokuvakilpailun asiakkaillemme ja lähiseutujen asukkaille”, kertoo ketjupäällikkö Markku Aaltonen.
5p2Valokuvia eri vuosikymmeniltä voi lähettää ravintolan kotisivujen kautta osoitteessa www.viisipennia.fi/kilpailu. Niitä voi laittaa Instagramiin sekä Facebookiin hastagilla #viisipenniä. Asiakkaat voivat myös toimittaa paperikuvat ravintolaan, jossa ne skannataan tuleville sukupolville. Parhaimmat kuvat palkitaan ensi syksynä Viiden Pennin sekä Stadin Panimon tuotepalkinnoin.
Viiden Pennin juhlaviikot alkavat syyskuun alussa. Luvassa on monenlaista ohjelmaa ja muisteloita eri vuosikymmeniltä.

CategoriesRavintolat

Facebook Comments