R

Risto Mikkolan Punkahtava Barbara keikkailee kesällä

Kokki ja ruokakonsultti Risto Mikkolaan voi törmätä myös keikkalavoilla, jos bändi muistaa missä ja milloin pitikään esiintyä. Kulttibändi Punkahtava Barbara aloitti keikkailun vuonna 2011. Riston mukaan kyseessä on pitkän linjan ruma punkbändi.
Mikä sai teidät yhteiskuntavaikuttajiksi punk-asenteella?
Olin silloin Osuuskaupalla töissä ja vuosijuhlat peruttiin. Yltäkylläisyyden juhlat olivat henkilökunnalle tärkeät ja meillä keitti yli. Teilerin Mika, nörttikuningas, ehdotti varjobileitä rumalla punkbändillä, paskalla sisällöllä ja hirveellä dokaamisella ihan kostoksi. Me pidettiin yhdet treenit ja saatiin aikaan kuusi biisiä. Keikka järkättiin Helsingin Forumin entisen Osuuskaupan ruokaravintolan tiloihin. Paikalle raahautui 50 ässäläistä ja jotain muita hyypiöitä. Lämppärinä meillä oli upea soulbändi, jonka nimeä en muista, ja joka veti upeen keikan. Sitten me hypättiin triangeliemme kanssa lavalle huutamaan. Siitä huolimatta saimme seuraavankin keikan eli henksabileet Farangissa.
Mistä nimenne Punkahtava Barbara on peräisin?
Nimi tuli yhtäkkiä Teilerin mieleen. Perusteluna oli, ettei tartte olla ihan HC-punkkia vaan vähän niinku sinnepäin.
Keitä teitä on lavalla?
Alkuperäisjäseniä ovat: Mika Teileri, kitaristi, nörttikuningas, Osuuskauppa
Janne Pasanen, rummut, AD, Osuuskauppa
Ja uudempia tyyppejä: Juha Valvio, Radio City
Samuli Sala, ravintola-alan henkilö
Onko teillä keikkoja kesäksi?
Kuopion Henriks Pub kesällä. Aika…? Emmä muista.
Neste Rally, sitten kun se ajetaan.
Sture 21 stadissa vähän myöhemmin.
Kiinnostaako punkkaria politiikka?
Laulujemme sanoissa on aika kärkeviä mielipiteitä. Usein Timo Soini ja Päivi Räsänen saavat osumia. Puollamme vapautuvaa alkoholipolitiikkaa, kuten julistamme kappaleessamme Viron viinaralli. Me ei tyrkytetä viestiä, me ollaan asenne- ja hyvän mielen bändi.

Barbara leijuu usein keikoilla?
Ne on aina mukana. Yhdeltä keikalta pöllittiin neljä Barbaraa. Saimme sen jälkeen neuvoteltua kaalimato.com:in kanssa sponssin ja se helpotti kulupuolta.
Miten Barbara-punk ja gastronomia kohtaavat?
Treeneissä syödään ensin aina hyvin, keho pitää olla hyvin ravittu. Bändikeskustelut tehdään aina uusissa ravintoloissa mielenkiintoisen ruoan äärellä. Kerran kyllä syötiin kitaristin vatsalta makkaraa japanilaiseen sushi-neitsyt -tyyliin.
Mitkä asiat eivät kiinnosta?
Euroviisut, paitsi Pertti Kurikan Nimipäivät
https://www.facebook.com/punkahtavabarbara/
Jari Etelälahti

CategoriesYleinen

Facebook Comments