R

Restel osti kotkalaisen Ravintola Keisarinsataman

Restel Food&Events Tapahtumaravintolat on ostanut yhden Kotkan tunnetuimmista ravintoloista. Ravintola Keisarinsataman liiketoiminta siirtyy Restelille ensi vuoden alusta. Liikekokonaisuus sisältää yhden kaupungin suosituimmista ruokaravintoloista sekä kokous- ja juhlatilat historiallisesti merkittävässä Kotkan Höyrypanimon kiinteistössä.

Kotkan Metsolassa sijaitsevan Ravintola Keisarinsataman koko liiketoiminta siirtyy yrittäjäpariskunta Anne ja Juha Savoselta Restelille 3. tammikuuta. Kaupan myötä  Restel palaa Kotkaan neljän vuoden tauon  jälkeen.

Ravintola Keisarinsatama tarjoaa konstailematonta ruokaa historiallisessa ja merellisessä miljöössä. Ruoanvalmistuksen kantava ajatus on kotimaisuudessa, jota  höystetään italialaisen keittiön teemoilla. Ravintolan lisäksi kauppaan kuuluvat kokous- ja juhlatilat Kotkan Höyrypanimon puolella.

Kokonaisuutta täydentää suuri merenrantaterassi, johon mahtuu 100 ihmistä. Terassin yhteydessä on ravintolan asiakkaille vierasvenelaituri. Rakennuksessa toimii nykyisin myös Kotka Steam Brewery –olutpanimo.

Kueisarinsalmen ravintoloitsijat Juha (vas.) ja Anne Savonen ovat tyytyväisiä toteutuneeseen kauppaan. Kuvassa mukana myös Restelin Marjo Mäkelä ja Kristian Helanne.

Kotkan Höyrypanimon tiloissa voi aistia historian siipien havinaa. Olutpanimo aloitti toimintansa vuonna 1895. Panimotoiminta jatkui aina vuoteen 1967 asti. Tämän jälkeen kiinteistön vaiheet ovat olleet kirjavat, kunnes vuosina 1999–2001 tehtyjen saneerauksen myötä tilat löysi nykyisen muotonsa.

Ravintola Keisarinsataman nimi on peräisin 1800-luvun lopulta. Silloin Venäjän keisari ja Suomen suuriruhtinas Aleksanteri III vietti aikaa keisarillisella kalastusmajalla Langinkoskella. Tullessaan käymään kalastusmajalla keisari ankkuroi aluksensa Kymijoen suuhun läheidelle merenlahdelle, joka kansan keskuudessa sai nimen Keisarinsatama.

Pääkuva: Andres Teiss.

Facebook Comments