R

Restaseminaarit – osa suomalaista ravintoloitsijakulttuuria

Suomalaisen HoReCa-alan johtohenkilöiden ja silmäätekevien korkeanpaikanleiri Resta 2016 kokoontuu parhaillaan Luostolla, jossa vietetään seminaarisisältöjen rinnalla Restan 30-vuotista taivalta.
Ensimmäinen restaseminaari Restaruka järjestettiin nimensä mukaisesti Ruka tunturilla tammikuussa 1987, liki 30 vuotta sitten. Kokoonkutsumisesta vastasi silloin Actival Oy Arja ja Ari Larnemaan toimiessa vetäjinä. Sponsorina merkittävä rooli rohkeassa hankkeessa oli Kauppalehdellä, erityisesti Option edesmenneellä päätoimittajalla Pekka Ritvoksella. Yrittäjäin Fennia ja Suomen Salomon mahdollistivat osaltaan tapahtuman järjestämisen.
Ensimmäiseen Restarukaan osallistui parisenkymmentä alan vaikuttajaa, jota silloin pidettiin merkittävänä määränä. Sittemmin seminaareja on pidetty eri puolilla maata, mm. Levillä, Saariselällä, Luostolla ja Pyhällä osallistujamäärän kasvettua monikertaiseksi alkuperäisestä.
Tämä siitäkin huolimatta, että osallistujilta alettiin periä myöhemmin osallistumismaksua. Tapahtuma on säilyttänyt asemansa alan tärkeimpänä tilaisuutensa, jonka kutsuista kilvoitellaan yritysten käytävillä edelleen.

Vapaamuotoista yhdessäoloa ja tiukkaa asiaa

Restarukan konsepti luotiin ensimmäiseen tapahtumaan ja se säilyi pitkään pääosin samanlaisena: ideana oli tarjota toimialan vaikuttajille korkeatasoinen, vapaamuotoinen tapaamistilaisuus tiukkaa asiaosuutta unohtamatta. Tilaisuuteen saatiin liki alusta alkaen esiintymään lähes jokainen asiantuntija ja poliitikko, jota sinne toivottiin.
Aromilehti palkitsi Restaseminaarit alan parhaana ideana perustaessaan PRO-palkintonsa 15 vuotta sitten. Konseptin ja ohjelmien suunnittelusta vastasi pitkään tiimi, jonka muodostivat professori Olli Alho, päätoimittaja Pekka Ritvos ja Activalin omistajat Arja ja Ari Larnemaa. Tilaisuuden käytännön järjestelyt hoiti 19 vuoden ajan Arja Larnemaa. Nykyään järjestelijän roolissa on Welldone L.R. Oy.

CategoriesRavintolat

Facebook Comments