R

Ravintolan tiedot haetaan sosiaalisesta mediasta – myös palaute annetaan somen kautta

Sosiaalisen median kanavista on tullut merkittävin ravintolatietojen hakupaikka. Haaga-Helian selvityksen mukaan some-kanavilla on keskeinen rooli, kun kahviloiden ja ravintoloiden palveluista haetaan tietoa ja annetaan palautetta. 
Haaga-Helia selvitti tutkimuksessaan sosiaalisen median käyttöä osana ravintola- ja kahvilakulttuuria. Eniten somea käytetään perustietojen tietojen etsimiseen. Yli 90 prosenttia vastaajista totesi käyttävänsä sosiaalista mediaa mm. ravintolan tai kahvilan aukioloaikojen, yhteystietojen ja ruokalistojen selvittämiseen.
Somea käytetään myös paljon omien kokemusten ja valokuvien jakamiseen sekä muiden somessa jakamien kokemusten seuraamiseen sekä palvelujen arviointiin ja varaamiseen. Käytetyin kanava on Facebook. Sen jälkeen tulevat Instagram ja Google.

Somessa annetaan suoraa palautetta kahvilan tai ravintolan tuotteiden ja palvelun laadusta.

Tutkimukseen vastanneet toivoivat ravintoloilta ja kahviloilta valokuvia annoksista ja sisätiloista sekä tietoa tarjouksista ja aukioloajoista.Tutkimus tehtiin huhtikuun alussa, ja se toteutettiin Haaga-Helian perustamassa Hospitality-kehityspaneelissa, jossa on mukana noin 200 henkilöä.

Kuva:Haaga-Helian Hospitality kehityspaneeli 4/2018.

CategoriesRavintolat

Facebook Comments