P

Pikaruokaketjuilla menee lujaa – Kotipizza osti Pizzataxin, Hesburger laajeni Valko-Venäjälle

Suomalaisilla pikaruokaketjuilla on valtava kasvuvauhti päällä. Kotipizza Group ilmoitti keskiviikkona ostaneensa kaikki Pizzataxi-ravintolat. Baltiassa kovaa tulosta tahkoava Hesburger laajenee Valko-Venäjälle.
Kotipizza on ostanut Helsingin Pizzapalvelu Oy:n koko liiketoiminnan. Kauppaan kuuluu 22 pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa toimivaa Pizzataxia.

Kuva: Pizzataxi Helsinki.

Pizzataxin vuotuinen myynti on 6 miljoonaa euroa. Kaupan jälkeen Kotipizzalla on noin 280 pizzeriaa, joiden myynti ylittää 80 miljoonaa euroa.
Pizzataxit siirtyvät Kotipizzan liikemerkin alle. Samalla ravintolaketju kehittää kotiinkuljetuspalveluitaan.
”Uskomme, että kuljetukset ovat fast casual -ketjuille jatkuvasti tärkeämpi kilpailukeino tuoreen ja vastuullisesti tuotetun ruuan, laadukkaan asiakaskokemuksen ja digitaalisten palveluiden ohella. Kauppa vahvistaa Kotipizzan asemaa erityisesti pääkaupunkiseudulla”, sanoo Kotipizza Groupin toimitusjohtaja Tommi Tervanen.

Hesburger kasvaa Itä-Euroopassa

Suomen ja Baltian suurin hampurilaisketju Hesburger jatkaa levittäytymistään ulkomaille. Ketju avaa tänä vuonna kolme ravintolaa Valko-Venäjällä. Ensimmäinen Hesurger avasi ovensa Minskissä viime lauantaina.

Hesburgerin Minskin-ravintolan avajaisia vietettiin vajaa viikko sitten. Kuva: Hesburger.

Hesburgereita on nyt Suomen ohella kahdeksassa maassa: Virossa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä, Saksassa, Ukrainassa, Bulgariassa ja Valko-Venäjältä. Erityisesti Liettuassa kasvu oli hurjaa viime vuonna.
”Hesburger on Baltian suurin hampurilaisketju. Valkovenäläiset ovat Baltian-matkoillaan tutustuneet Hesburgerin tuotteisiin. Seuraava looginen askeleemme oli siirtyä Valko-Venäjän markkinoille. Liiketoiminnastamme Valko-Venäjällä vastaa franchisingyrittäjä”, kertoo Hesburgerin kansainvälisten toimintojen johtaja Ieva Salmela.
Hesburgerin verollinen myynti kasvoi Suomessa viime vuonna 4 prosenttia edellisvuoteen verrattuna yhteensä 211 miljoonaan euroon. Ulkomailla myynti oli 73,5 miljoonaa euroa.
Hesburgerin uusimman Valko-Venäjän-ravintolan menu. Kuva: Hesburger.

 

CategoriesRavintolat

Facebook Comments