N

Nood Ramen – Ketä, Mitä, Hä?

Herrat Palonen ja Ou

Ketä? Korealaisen ja japanilaisen keittiön velho Joon Ou ja Mika Palonen, Suomen Bocus d’Or -gladiaattori vuosilta 2010-2013. Rikospaikkana Soupsterin imperiumiin kuuluvan ja ylipitkällä nimellä (W.J.T.N.W.Y.C.B.A.P) siunatun mainostoimistobaarin takanurkka.
Mitä? Japanilaisia ramen-annoksia ja riisin päälle kasattuja donburi-annoksia. Merten takaa tilattu nuudelikone toisessa kerroksessa pitää huolen purutuntuman erheettömyydestä, kokkien vihkiytyneisyys lajiin liemien tasapainosta. ”Ramenit pitää hotkia liian kuumina viidessä minuutissa. Jos liemi ehtii jäähtyä, et vedä tarpeeksi suurella raivolla. Lopuksi pitää olla turpaansaanut olo”, Nippon-asiantuntija opastaa vieressä, polttaa suunsa, ottaa hörpyn jääkylmää Asahia, polttaa suunsa ja niin edelleen.
Hä? Shoyu ramenin liemi on herkullinen itsensä selittävällä tavalla, kuten parhaat asiat elämässä tuppaavat olemaan. Slurps ja nam. Karnivoori valitsee possunluista hipihiljaa keitellyn tonkotsun. Safka nousee nopeasti, ja sitten vain ryystämään. Kympin hujakoilla pyörivästä hintatasosta irtoaa papukaijamerkki, koska ramen on parhaimmillaan kansanruokana. Jos et ole koskaan tajunnut ramenin ideaa, et ole todennäköisesti saanut hyvää ramenia. Asia korjaantuu Annankadulla.
Aukioloajat:
Ma 11.00-14.00
Ti – Pe 11.00-14.00 & 17.00-21.00
La 17.00-21.00
Annankatu 28, 00100 Helsinki
Nood Ramen Facebookissa
ps. Joka tiistai Noodissa on ’Testing Tuesday’, jolloin Palonen ja Ou testaavat uusia annoksia, joita pääsee maistamaan listahintoja edullisemmin.

CategoriesRavintolat

Facebook Comments