M

MTK vauhdittaa lähiruoan verkkokauppaa

Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK on ryhtynyt vauhdittamaan lähiruokatuotteiden verkkokauppaa perustamalla oman Ruokaasuomesta.fi-kauppapaikan. Palvelussa mukana olevilla yrittäjillä jokaisella on oma kauppansa. Yrittäjä vastaa itse myös ruokatoimituksista ja tavaran tuoreudesta.
Ruokaasuomesta.fi-palvelussa elintarvikkeet ja muut myyntiartikkelit toimitetaan kuluttajille yrittäjästä riippuen kotiinkuljetuksena, Matkahuollon, Postin tai suoramyyntipaikkojen kautta. Verkkokaupan on kehittänyt start-up yritys LähiPro Oy, jonka osakekannasta MTK:n omistuksessa oleva Viestilehdet Oy omistaa 49 prosenttia
”Lähiruoka ja hyvä suomalainen olut ei ole enää toiveunta tai puhetta, vaan kaikkien meidän ulottuvilla. Lähiruoasta on tullut totta ja tekoja”, sanoi MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Tommi Lunttila Herkkujen Suomen avajaisissa torstaina Helsingissä.
Tutkimusten mukaan ruoan alkuperä kiinnostaa suomalaista kuluttajaa enemmän kuin pitkään aikaan. Erityisen kiinnostuksen kohteena ovat ruoan ja sen tuotannon ja kulutuksen eettisyys ja ekologisuus. Maaseudun Tulevaisuus -lehden tutkimuksen mukaan noin puolet suomalaisista kuluttajista on sitä mieltä, että yksi tärkeimmistä lähiruoan ostoperusteista on tukea oman maakunnan yrittäjiä, muita pieniä yrittäjiä ja Suomen taloutta.
”Innostavaa on se, että suoramyynnin kanavat kehittyvät koko ajan. Ruokaasuomesta.fi-verkkokauppapaikan lisäksi hyvänä esimerkkinä on REKO-lähiruokarenkaat, jotka ovat tuoneet ison yhteisöllisen myyntikanavan lähiruoalle ja mahdollisuuden ruoan tuottajan ja kuluttajan kohtaamiselle”, Lunttila muistuttaa.
Ruokaasuomesta.fi-palvelu on esillä Helsingin Rautatientorilla Herkkujen Suomi -tapahtumassa. Herkkujen Suomi ja Syystober järjestetään kuudetta kertaa. Tapahtuma on avoinna vielä tänään ja lauantaina.

CategoriesYleinen

Facebook Comments