M

MTK vaatii ravintoloiden kananlihaan alkuperätietoja

MTK:n eläinlääkäri Leena Suojala vaatii, että suomalaisia kuluttajia on informoitava broilerinlihan alkuperästä.  Taustalla on Ruotsin WWF:n huoli thaimaalaiseen broileriin liittyvistä terveysriskeistä kanankasvatuksessa käytettyjen suurten ja kontrolloimattomien antibioottimäärien vuoksi.
Suomen broilerintuotannossa ei ole käytetty antibiootteja lainkaan vuoden 2009 jälkeen. MTK ihmettelee, miksi meillä asia halutaan lakaista maton alle, eikä siitä viestitetä kuluttajille.
Vaikka kypsennetyn antibioottilihan syönnin suoraa terveysriskiä kuluttajalle ei ole todettu, ovat antibioottien liikakäytön kansanterveydelliset ongelmat vakavia. MTK:n mukan Suomessa käytetään ulkomaista antibioottiojäämiä sisältävää  broilerinlihaan ravintoloissa ja kuntapalveluissa kuluttajien siitä tietämättä.
”Harmillista on, että suomalainen tuotanto joutuu nyt kilpailemaan pelkällä hinnalla heikommin standardein tuotettua thaimaalaista broileria vastaan. Varsinkin verovaroilla kustannetuissa julkisissa hankinnoissa meidän pitäisi suosia vastuullisesti, omien tuotantostandardiemme mukaisesti tuotettua ruokaa, Suojala sanoo.
Suomessa broilerintuotannossa on selvitty ilman antibiootteja hyvän eläinterveyden ja tarkan ammattimaisen eläinhoidon seurauksena. MTK vaatii, että kuluttajille pitää ravintoloissa antaa selkeä tieto lihan alkuperästä.

CategoriesYleinen

Facebook Comments