K

Ketä, Mitä, Hä? – Ravintola Werner

img_6940
Ketä? Reima Mäenpäällä ja Jari Lönnbergillä on näppinsä pelissä Döner Harjussa, Palemassa ja Harjun makkaratehtaassa. Tuorein tulokas on Bulevardille WSOY:n entisiin tiloihin viikko sitten avattu Werner.
Mitä? Keittiön erikoisuus on massiivinen avotuligrilli, hiilloksen tuoksu tervehtii ovensuussa. Sali on kolhoon kallellaan vaaleine puuelementteineen ja pyöreine valaisimineen. Viinilasit ovat ylisuuria, niihin voisi kaataa pullolliset baroloa. Ruokalistan annokset rönsyilevät tyylissä sinne sun tänne, mutta kulkevat useimmiten pätsin läpi. Pääruokien kanssa tarjotaan maa-artisokkaa, avotulella paahdettua myskikurpitsaa ja harissajugurttia, eli tuoreen ajattelun äärellä ollaan.
Hä? Endiiviä ja radicchiota grillatulla appelsiinilla, lämmintä kikhernetahnaa, avotulella paahdettuja silakoita, kokonainen piikkikampela ja niin edelleen. Kokkaus on taidokasta ja kala-annokset maistuvimpia miesmuistiin. Avotulella grillattu kokonainen kala tuntuu tilkitsevän ruokakulttuurisen aukon: meren ympäröimässä pääkaupungissa tällaista voisi olettaakin tarjottavan. Sitruunaiset silakat vetävät vieressä istuvan kokin herkäksi: ”parhaat silakat koskaan”, hän lausuu hiljaa. Maut osuvat maaliin itse asiassa niin hyvin, että loppua kohden alkaa hirvittää. Onko keittiössä turvauduttu noituuteen? Werner on loppuvuoden ravintolatapaus.
Aukioloajat:
ti-to 17-22
pe-la 17-23
Bulevardi 12
+358405474203
ravintolawerner.fi

Facebook Comments