K

Kehitys kehittyy: Tuoretta kalaa marketista

Viiden Tähden Kehitys kehittyy -palstalla esitellään pienenpieniä ja piirun verran suurempia gastronomisia innovaatioita ruokakulttuurin saralla. Ensimmäisenä vuorossa helsinkiläinen harvinaisuus, tuore kala.
Kuten herkuttelijat ovat joutuneet huomaamaan, kotimaisten markettien kalavalikoima uiskentelee useimmiten välttävän ja kehnon välimaastossa. Liki viikon vanha siikafile ei ole harvinaisuus kalatiskeillä, siinä missä päivän vanha kala on enemmän poikkeus kuin sääntö.
Helsingin Teurastamolle keväällä avattu ”eurooppalaistyylinen kalakauppa” Tukkutorin Kala antoi piristysruiskeen kaupungin kalatarjonnalle nostamalla kivijalkamyymälöiden valikoiman uudelle tasolle. Lihaisasta nimestään huolimatta Teurastamosta onkin muotoutunut lyhyessä ajassa vaelluskohde merenelävien ystäville.
Mitä tulee kantakaupungin K-marketeihin, ne eivät ole perinteisesti olleet tunnettuja kalavalikoimista. Lönnrotinkadulla asiat halutaan kuitenkin tehdä toisin. Elokuussa avattu Lönkan Herkku panostaa kalatarjonnan tuoreuteen yhteistyössä Tukkutorin Kalan kanssa.
Tukkutori toimittaa kalat marketille, joka lupaa myydä ne pois hyvän sään aikaan. Mikäli tuore tavara ei liiku riittävän rivakasti, kalaa ei kaupata asiakkaille vanhana, vaan se otetaan rehellisesti pois hyllystä, kauppias lupaa.
Jää nähtäväksi, onko Lönkan Herkun ja Tukkutorin Kalan pelinavauksella säteilyvaikutusta laajemmaltikin keskusvarastovetoiseen toimialaan. Jäämme seuraamaan tarkalla silmällä kykeneekö marketti pitämään lupauksen kalan tuoreudesta. Kaikki tyynni, avausta voi pitää paitsi tervetulleena, myös tuikitarpeellisena. Kehitys kehittyy.

CategoriesYleinen

Facebook Comments