K

Kari Aihisen Roster Turku aukeaa vapuksi

Turkuun paluun tekevä ravintoloitsija Kari Aihinen aikoo avata uuden Roster Turku -ravintolansa vappuviikolla. Roster sijoittuu Tuomiokirkon naapurissa olevaan
vanhaan Maaherran Makasiiniin.
Roster Turku on kansainvälisen tyylin ravintola, joka ei sitoudu yhteen tyyliin tai maahan. Tavoitteena on luoda annoksia, joita ihmiset haluavat tulla syömään yhä uudelleen. Aihisen mukaan Roster tulee rikkomaan ravintolamaailman jäykkyyksiä.
”Tämä on mun ja tiimin näköinen ravintola ja baari. Meillä muodollisuudet jäävät narikkaan, mutta ruoasta ei tingitä”, Aihinen lupaa.

Kape Aihinen lupaa tehdä Turun Rosterista itsensä näköisen baarin ja ravintolan.

Rosterin erikoisuuksia ovat ravintolan avokeittiön tuntumaan sijoittuvat Chef’s Table -pöydät, joissa keittiötiimin työn seuraaminen on osa illalliskokemusta. Roster tarjoaa viinejä noin 80 tuotteen listalta laseittain tai karahveissa.
”Näin ei tarvitse aina nauttia välttämättä koko pulloa vaan huippuviinejäkin saa laseittain. Ravintolan alakerrasta meillä löytyy myös Cocktail Bar Lounge”, sanoo Rosterissa toisena ravintoloitsijana toimiva Paul Hickman.
Roster on suunniteltu kokonaiskokemukseksi, joka sisältää ruoan, palvelun, miljöön ja ilmeen. Suunnittelusta vastaa Turusta lähtöisin olevan Arttu Salovaaran suunnittelutoimisto Bond.
Turkuun avautuu alkuvuodesta kymmenkunta uutta ravintolaa. Osaavista työntekijöistä on Turun seudulla jo pulaa.
”Palkkaamme parhaillaan henkilökuntaa Turun-tiimiin. Haussa on noin 20 ammattilaista keittiöön ja saliin”, kertovat Roster Helsingin keittiöstä Turkuun muuttavat keittiömestarit Teemu Nikkari ja Eeva Hongisto.

CategoriesYleinen

Facebook Comments