J

Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnot Heikkilän juustolalle ja Turun varhaisperunafestivaalille

Alfred Kordelinin säätiö on myöntänyt 5000 euron suuruiset Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnot pälkäneläiselle Heikkilän Juustolalle sekä Lounas-Suomen ruokakulttuuriyhdistys Kaffelille.

Heikkilän Juustola palkittiin kotimaisen lähiruoan eteen tehdystä innovatiivisesta markkinoinnista, jolla tavoitetaan myös nuoria kuluttajia lähiruoan käyttäjiksi. Laitikkalan kylässä sijaitseva juustola on yrittäjäpariskunta Annika Heikkilän ja Pekka Moision perinteikäs perheyritys.

Ruokakulttuuriyhdistys Kaffeli palkittiin jokavuotisesta kotimaista varhaisperunaa tunnetuksi tekevästä Neitsytperunafestivaalista ja lähiruoan ympärille rakennetusta kulttuuriohjelmasta.

Palkintoraadin mielestä palkitut ovat lisänneet perinteisten suomalaisten raaka-aineiden, maitotuotteiden ja perunan arvostusta. Molemmat toimijat ovat myös kehittäneet uusia, innovatiivisia ja eri kuluttajaryhmät saavuttavia tapoja markkinoida lähellä tuotettuja ja laadukkaita raaka-aineita.

Lounais-Suomen ruokakulttuuriyhdistys Kaffeli jakaa yhdessä syömisen ilosanomaa varhaisperunaa juhlistavalla Neitsytperunafestivaalilla. Kuva: Mari Sandell.

Pääkuva: Heikkilän Juustola.

CategoriesYleinen

Facebook Comments