F

Food & Talk -seminaari: sirkkoja, tuoksubrandeja ja rosé-viiniä

Food Camp Finlandin ensimmäistä kertaa järjestämä ruoka-aiheinen tapahtuma Food & Talk osoitti eilen Suvilahden Kattilahallissa, ettei seminaarien tarvitse maistua kokouspullalta.
Tapahtuman ruokatarjonnasta pitivät huolen Olon Jari Vesivalo ja Mikko Kaukonen sekä Chef and Sommelierin Sasu Laukkonen, joiden valmistamia annoksia oli tarjolla läpi tapahtuman.
Myös janon torjuntaan oltiin varauduttu ammattitaidolla. Tarjoilijat kulkivat rosé-pullojen kanssa katsomoissa täyttämässä tyhjiä laseja ruoka-aiheisten puheenvuorojen aikana, mikä sai osallistujat kukaties hetkeksi unohtamaan, missä maassa he olivat.
Ohjelman kiinnostavimmasta annista vastasi brittiläinen ruokafuturisti Morgan Gaye, joka katsoo tekstuurien nousevan seuraavien vuosien aikana aiempaa olennaisemmaksi osaksi gastronomiaa.

Taktiilisuuden korostuminen muodostaa kouriintuntuvan vastatrendin digitalisaatiokehitykselle.

Gaye arvioi myös tuoksujen merkityksen voimistuvan osana pyrkimystä synnyttää kiintymystä tuotemerkkejä kohtaan. Hän käytti esimerkkinä M&M -karkkikauppojen luomaa tuoksubrandia, joka ei ole peräisin myynnissä olevista tuoksuttomista suklaapastilleista.
Gayen mukaan nousussa on myös keskittyminen epätäydelliseen ja disruptoivaan pitkään jatkuneen puhtaan valkoista suosivan trendin jälkeen, mikä näkyy paitsi pakkaussuunnittelussa ja sisustuksessa, myös laajemmin tavassamme ajatella, kaipuussamme luontoon, digiähkyilyssä ja monessa muussa.

Suklaata ja sirkkoja

Hyönteisravintoon keskittyvän EntoCuben Perttu Karjalainen vastasi tapahtuman parhaasta kotimaisesta annista. Sirkkojen konttikasvatusta harjoittava tuoreehko yritys näkee hyönteiset olennaisena osana planeetan pelastumista ja Marsin valloitusta. Yrityksen olemassaolon oikeuttavaa bigger purposea ei tarvinne etsiä pidemmältä.
Food & Talkin kaltaiset tapahtumat nostavat gastronomisen alan arvostusta osoittamalla, että ruoka on sekä kulttuurisesti että taloudellisesti painava kategoria, jota voidaan lähestyä molemmista näkökulmista menettämättä toista.
Vaikka seminaarin ohjelma ei noussut kaikilta osin samalla tasolle kuin Gaye ja Karjalainen, tapahtuman tasokkaat puitteet asettivat riman korkealle tuleville ruoka-aiheisille seminaareille.

CategoriesYleinen

Facebook Comments