A

Alkon verkkokaupassa ongelmia – nettiasiakkaita jo tuhansia

Alkon asiakaspalvelun puhelimet ja sähköposti ovat olleet viime viikot kuumina. Liköörikohun ohella Alko on saanut runsaasti tulikivenkatkuista palautetta verkkokaupan asiakkailtaan.
Kolmisen viikkoa toimineessa Alko.fi-nettikaupassa on ollut runsaasti lastentauteja, kun tavallisten asiakkaiden tilaukset ovat viivästyneet tai niitä ei ole toimitettu perille. Alkon mukaan ongelmat ovat olleet lähinnä yksittäistapauksia. Nettien keskustelupalstat kertovat laajemmasta ongelmasta.
Viisi Tähteä -toimituksen eri foorumeilta keräämän palautteen perusteella verkkokaupasta tilatuissa lähetyksissä on ollut viivästyksiä ja unohduksia eli asiakas ei ole saanut tilaamiaan tuotteita.

Kuvakaappaus Viiden Tähden toimitukseen saapuneesta lukijapalautteesta.
Kuvakaappaus Viiden Tähden toimitukseen saapuneesta lukijapalautteesta.

Kaikkia nettikaupan valikoimassa olevia juomia ei löydy varastosta lainkaan. Tilaajille ei ole myöskään lähetetty saapumisilmoituksia eli tuotteet ovat seisoneet useita päiviä perillä ennen ilmoituksen lähettämistä.
Suurin hässäkkä tapahtui, kun erityisesti viskiseurojen jäseniä varten tarkoitettu vajaan 300 pullon erä skottilaista arvoviskiä myytiin yhtä aikaa sekä verkkokaupassa että myymälöiden hyllyissä.
Kun saldotiedot eivät olleet ajan tasalla, suuri joukko viskin ystäviä osti pullonsa Alkon nettikaupasta tietämättä, että koko erä oli myyty jo loppuun, eikä tavaraa ollut enää saatavilla. Nyt Alko joutuu palauttamaan epäonnisille viskin tilaajille rahat takaisin.
Kuvakaappaus Olutopas.info-sivun viskipulloa ja Alkon verkkokauppaa koskevasta keskustelusta.

Alko: Lähes kaikki toimitukset ajoissa perillä ilman ongelmia

Alkon mukaan verkkokauppa on käynnistynyt odotetusti. Alko.fi:ssä käy päivittäin kymmeniä tuhansia asiakkaita. Verkkokaupasta on ostettu kaikkia tuoteryhmiä.
”Kuluttaja-asiakkaiden verkkokauppatilauksista yli 97 prosenttia on toimitettu luvatussa toimitusajassa. Tilauksia on ollut tuhansia, ja valitettavasti näillä volyymeilla on ollut yksittäisiä myöhästyneitä toimituksia”, kertoo Alkon verkkokaupasta vastaava liiketoimintajohtaja Paula Kujansivu.

Alkon liiketoimintajohtaja Paula Kujansivu.
Alkon liiketoimintajohtaja Paula Kujansivu.

Kujansivu lupaa, että Alko kehittää verkkopalvelua jatkuvasti asiakaspalautteen perusteella.
”Selvitämme jokaisen poikkeaman ja teemme korjaavia toimenpiteitä palvelumme parantamiseksi. Asiakkaan kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluumme, mikäli tuotteen saapumisilmoitus ei saavu luvatussa ajassa.”
Alkon asiakaspalvelijat auttavat myymälöiden aukioloaikoina chatissa, sähköpostitse osoitteessa ja puhelimitse numerossa 020 692 771. Asiantuntijat vastaavat kysymyksiin henkilökohtaisesti.
 

Facebook Comments