1

10 ravintolan ja 1000 asiakaspaikan Kortteli aukesi

Helsingin ydinkeskustaan, Kampin keskuksen viidenteen kerrokseen on syntynyt 1000 asiakaspaikan ravintolakeskittymä Kortteli, joka on 10 ravintolan kokonaisuus upeilla kaupunkimaisemilla.
Hankkeen takana on We Are Group, jolla on jo ennestään ravintolatoimintaa (mm. Vin-Vin, Bier-Bier ja OX) ja juomien maahantuontia. Kortteli-kokonaisuudessa yhtiöllä on kaksi omaa ravintolaa Story Kortteli sekä espanjalaisiin makuihin keskittyvä Bar Cón.
Korttelissa, joka muodostaa 3500 neliömetrin kokonaisuuden, ovat myös ravintolatuttavuudet La Torrefazione, Sandro ja Hoku sekä uusina tulijoina italialainen trattoria Bastardo, skandinaavinen ravintola Jord, terveellinen Date+Kale, dumpling-ravintola Beijing8 sekä mereneläviin keskittyvä Fisken på disken.

Korttelin kymmenen ravintolan ravintoloitsijat ryhmäkuvassa.
Korttelin kymmenen ravintolan ravintoloitsijat ryhmäkuvassa. Kuva Kia Arpio

Kortteli on kunnianhimoinen ja suureellinen hanke. Tilaa on valtaisasti eikä riskejä ole vaikea keksiä: vaikka ollaankin Kampin keskuksen väenpaljoudessa (730 000 viikkokävijää), ihmisten siirtäminen yläkerroksiin on aina vaikeata (alakerroksessa on yli 30 ravintolaa ennestään). Tilaa Korttelissa on niin paljon, että vielä puolillaan täynnä oleva ravintola voi näyttää puolillaan tyhjältä. Ja ne vuokrat…
Itse ruoka- ja juomatarjonta on ravintoloissa viritetty lähelle kaupungin tarjonnan edelläkävijyyttä, joka saattaa aiheuttaa painetta tason nostoon ravintoloissa yleisemminkin. Ainakin se on erottava tekijä kauppakeskuksen alakerrosten ketjuravintoloiden tarjonnalle. Tai sitten 1000 asiakaspaikan kokonaisuuden on tultava pari piirua vastaan kohti suuren yleisön tottumuksia
Ravintoloihin on Kampin keskuksessa myös oma sisäänkäynti Annankadulta hisseillä. Sisään pääsee myös aikoina, jolloin itse kauppakeskus on kiinni. Ainakin ajatuksen tasolla kokonaisuus toimii siten, että aamulla voi poiketa aamukahville ja aamiaiselle, päivällä on tarjolla lounasta ja töiden jälkeen voi aloittaa yhdessä paikassa lasillisella, josta voi siirtyä syömään pidemmän kaavan mukaan ja lopulta hypätä vielä kerrosta ylempänä sijaitsevaan Maxine-yökerhoon, joka on avoinna klo 04:ään.
BAR CÓN
Kenen: Anders Westerholm, Matti Sarkkinen ja Toni Immanen
Bar Cón on uusi tulokas, jossa panostetaan erityisesti espanjalaisiin viineihin ja tapaksiin (pintxoihin). Bar Cón tuo uudenlaista espanjalaista ruokakulttuuria Helsinkiin. Voimatekijänä ovat ovaalin muotoisen lauttaravintolan leijuminen ilmassa , jonne kavutaan pitkää portaikkoa pitkin tai hissillä, sekä San Sebastianista kotoisin oleva keittiömestari Javier Ahedo , joka on työskennellyt Barcelonassa, New Yorkissa, Tokiossa ja Australiassa – myös Michelin-paikoissa.
Bar Cón
Javier Ahedo
LA TORREFAZIONE
Kenen: Jens Hampf
Kahvila ja lounasravintola, jossa kaikki on itse tehtyä. Laatukahvi on palvelun ydin, se saadaan suoraan Kaffa Roasterin paahtimosta ja baristat ovat asiantuntevia.
La Torrefazione
BEIJING 8
Kenen: Mikael Ljunggren
Tuttu Tukholmassa, mutta uusi tulokas Suomessa. Uusia avauksia on tehty myös Ranskaan ja Italiaan. Listalla on kiinalaista fuusiota: ytimessä ovat dumplingsit. Myös teevalikoima on vakuuttava.
Beijing 8
FISKEN PÅ DISKEN
Kenen: Niklas Roiha
Suomalaisista ja kansainvälistä veden elävistä valmistettua ruokaa kolmannen polven ravintoloitsijalta. Tarjolla on kauppahallimaista ja rentoa fiilistä ja lupauksena on äyriäisruokaa, jota ei Helsingissä saa muualta.
Fisken på Disken
Fisken på Disken
JORD
Kenen: Filip Langhoff, Linda Stenman-Langhoff
Pohjoisia makuja puhtaina, luomuna ja selkeinä. Saman pariskunnan Ask on Michelinillä tähditetty, mutta Jordissa on maanläheinen ja rento lounas- ja illallistunnelma. Osaaminen on taattua.
Jord
Jord
KORTTELI STORY
Kenen: Anders Westerholm, Matti Sarkkinen, Teemu Aura ja Markus Hurskainen
Story on helsinkiläisille tuttu jo Vanhasta kauppahallista, jossa se on nykysuomalaisella makupaletillaan jo monen suosikki. Viihtyminenkin on tehty helpoksi iästä riippumatta.
Kortteli Story
HOKU
Kenen: Ryan Shibuya
Ravintola yhdistelee Aasian ja Tyynenmeren ruokakulttuuria hawaijilais-japanilaiseen tapaan, joten jokaisella annoksella on poikkeuksellinen rakenne, raaka-aineyhdistely ja tarina takanaan.
Hoku
Hoku
SANDRO
Kenen: Richard McCormick ja Hicham Mountassiri
Sandron hyvää ruokaa pohjois-afrikkalaisin, erityisesti marokkolaisin vivahtein ja henkilökohtaisen rentoa palvelua saa nyt myös ydinkeskustasta. Ravintoloitsijakaksikko on erityisen kiinnostunut Kampin kävijöiden suosikeista ja sitoutuu panostamaan tähän suuntaan.
Sandro
Sandro
DATE + KALE
Kenen: Anni Kravi ja Richard McCormick
Kyse on delistä, joka myy terveellistä ja maukasta vegaaniruokaa kansainvälisillä vaikutteilla. Mikael LjunAnnokset voi nauttia paikan päällä tai ottaa mukaan. Muihin ravintoihin verrattuna sisustus on niukkaa ja pelkistettyä.
Anni Kravi ja Richard McCormick, Dale + Kale
BASTARDO
Kenen: Patrik Lindström, Manu Torchio, Lorenzo Dotson-Smith
Italialainen trattoria, joka tarjoilee pizzan lisäksi helposti lähestyttävää italialaisruokaa. Yrittäjät pyrkivät isoihin, selkeisiin makuihin. Italialaisuus näkyy myös palveluasenteessa ja hintatasokin on suitsittu.
Trattoria Bastardo

CategoriesRavintolat

Facebook Comments