S

Suomalainen ruokakulttuurirahasto jakoi tunnustuspalkinnot kokkien kouluttajille

Helsingin Suomalaisen Klubin säätiö on jakanut kaksi 6000 euron palkintoa ansioituneille ruokakulttuurin veteraaneille. Palkinnot saivat Jorma Haranen Turusta ja Martti Lehtinen Äänekoskelta. Saara Sinvuori Tampereelta palkittiin 3000 euron elämäntyöpalkinnolla. Lisäksi säätiö jakoi 5000 euron apurahan ravintola-alan opiskelija Suvi Minkkiselle WorldSkills-kilpailua ja jatko-opintoja varten.

Helsingin Suomalaisen Klubin säätiön ruokakulttuurirahaston tunnustuspalkintojen teemana oli tällä kertaa on elämäntyö. Turkulainen Jorma Haranen ja opetusneuvos Martti Lehtinen Äänekoskelta palkittiin molemmat 6000 euron tunnustuspalkinnolla elämäntyöstään kokkien kouluttajina. Palkinnot jaettiin keskiviikkona Helsingissä.

Palkintojen perusteluiden mukaan Haranen ja Lehtinen ovat vuosikymmeniä olleet aktiivisia suomalaisen ruokakulttuurin kehittäjiä ja edistäjiä. He ovat koulineet monta sukupolvea suomalaisia kokkeja, jotka omalta osaltaan ovat olleet rakentamassa suomalaisen ruokakulttuurin nousukiitoa.

Jorma Haranen (vas.) ja Martti Lehtinen palkittiin 6000 euron elämäntyöpalkinnoilla. Kuva: Andres Teiss.

Saara Sinivuori palkittiin elämäntyöstään Tampereen ravintola-alan merkittävänä toimijana yli 35 vuoden ajan. Hänen johdollaan on panostettu hyvään ruokaan, juomaan, palveluun ja henkilökuntaan menestyksellisen ravintolatoiminnan perusarvoina.

Suvi Minkkinen on suorittanut hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkinnon Jyväskylässä. Hän on voittanut kultaa Suomen Skills– eli Taitaja-kisoissa.

Minkkinen osallistui Suomen edustajana Budapestissa pidettyihin EuroSkills-kisoihin saavuttaen Medallion for Excellence -mitalin. Hän jatkaa ravintola-alan opintojaan sekä osallistuu seuraavan WorldSkills-kilpailuun, joka järjestetään elokuussa Venäjän Kazanissa.

Kuvat: Andres Teiss.

 

CategoriesRavintolat Ruoka

Facebook Comments