V

Viron ravintolat nousevat viimeinkin Michelin-tähtikartalle

Michelin Guide on ottanut Baltian maista ensimmäisenä käsittelyynsä Viron, jossa ravintolaoppaan saapumista on odotettu jo vuosia. Michelin Guide Estonia on legendaarisen ravintolaoppaan 37. kohdejulkaisu ja sen tulokset julkistetaan 25. toukokuuta 2022.

Michelin-tarkastajat ovat pitäneet Viron kulinaarista kulttuuria silmällä jo kauan. Heidän mukaansa maassa yhdistyvät Skandinavian, Keski- ja Itä-Euroopan kulttuurilliset vivahteet.

Viron pitkä historia, makuperinteen monimuotoisuus, käsityötaitojen arvostus ja paikallisten raaka-aineiden kunnioitus ovatkin vaikuttaneet virolaiseen keittiöön ja sen kunnianhimoisiin nuoriin kokkeihin.

”Michelin-oppaan missio on pysynyt samana sen ensimmäisestä,​​ yli 120 vuotta sitten tehdystä julkaisusta: kerromme matkailijoille ja hyvän ruoan ystäville parhaat ruokapaikat. Viron gastronominen kenttä – joka on useille vielä hieman tuntematon – on siunattu vahvoilla kulinaarisilla perinteillä. Virolainen gastronomia on saanut vaikutteita monelta suunnalta, mutta tulevaisuuteen katsovat keittiömestarit soveltavat kulinaarisen perintönsä kunnioittamisessa nykyaikaista lähestymistapaa.”, kertoo Michelin Guide -julkaisujen kansainvälinen johtaja Gwendal Poullennec.

”Viro on ollut tarkkailulistallamme pitkään, ja tarkastajamme ovat jo tutkineet sen parhaita ravintoloita ja gastronomista kulttuuria. Olemmekin pian valmiita julkistamaan Virosta ensimmäisen Michelin-oppaan kaikkien hyvän ruoan ystävien avuksi ja hyödyksi”, Gwendal Poullennec jatkaa.

Baltian ensimmäiset Michelin-tähdet Viroon

”Viro on saavuttanut merkittävän voiton, joka yhdistää ruokakulttuurimme entistä tiiviimmin Eurooppaan. Tämän julkaisun vaikutus ravintolakulttuurillemme on varmasti yhtä suuri kuin Oscarilla elokuvateollisuudelle. Michelin-perheeseen liittyminen tekee meistä tunnetumpia, paremmin ymmärrettäviä ja kansainvälisesti vertailukelpoisempia”, kertoo Viron yrittäjyys- ja informaatioteknologiaministeri Andres Sutt.

”Michelin-opas myös korostaa arvojamme ja erityispiirteitämme. Maailmanluokan ruokakulttuuri on nykyisin yksi tärkeimmistä syistä matkustaa ja se antaa myös syyn palata takaisin. Haluankin kiittää Visit Estonia -tiimiämme, joka auttoi tämän ainutlaatuisen kohdeyhteistyön rakentamisessa. Michelin-oppaalla on pitkäaikainen vaikutus Viron matkailuun, vientiin ja maineeseen”, ministeri Sutt analysoi Michelinin merkitystä Virolle.

Viro on oppaan 37. kohdemaa

Viron parhaat ravintolat arvioi ryhmä ammattitaitoisia, riippumattomia ja ennakkoluulottomia Michelin-tarkastajia. He ovat työssään anonyymejä ja maksavat ravintolalaskunsa aina itse.

Tarkastajien ravintola-arviot perustuvat seuraaviin kriteereihin: raaka-aineiden laatuun, ruoanvalmistuksen taidokkuuteen, makujen harmoniaan, keittiömestarin omaperäisyyteen ja erinomaisen kulinaarisen laadun varmuuteen ja tasaisuuteen niin ruokalistalla, kuin testivierailuiden välilläkin.

Michelin-opas (The Michelin Guide) on tähän mennessä käytössä lähes neljässäkymmenessä maassa neljällä mantereella, ja se suosittelee yli 15 000:ta arvostettua ravintolaa, joista noin viidenneksellä on Michelin-tähtiä.

The Michelin Guide Estonia 2022 -opas julkistetaan 25. toukokuuta 2022 Michelin Guide -sivustolla sekä Michelin Guide -sovelluksessa, joka on saatavilla ilmaiseksi iOS- ja Android-laitteille. Sovelluksessa käyttäjät voivat tutkia ravintoloita niiden sijaintien, keittiötyyppien tai lisäominaisuuksien perusteella.

Hanketta tukee Euroopan aluekehitysrahasto.

Kansikuva: Restaurant 180° by Matthias Diether

CategoriesKansi Tallinna

Facebook Comments