R

Raising HEL: Helsinkiläiset laaturavintolat tiivistävät yhteistyötä – tavoitteena tilanteesta huolimatta maailmanluokan ravintolakaupunki

Kaksitoista intohimoista helsinkiläisravintoloitsijaa on perustanut Raising HEL -liikkeen, jonka tavoitteena on olla tekemässä Helsingistä maailman mittakaavassa innostavaa ruokakaupunkia. Liikkeen tavoitteena on markkinoida pääkaupunkia sekä Suomessa, että maailmalla tekojen avulla. Liike pyrkii myös lisäämään yhteistyötä paitsi ravintoloiden välillä, myös ravintola-alan ja muiden toimijoiden kesken.

Raising Hel -projektissa on mukana myös Helsingin kaupunki, joka näkee ravintoloiden ideoiman hankkeen vahvistavan kaupungin elinvoimaisuutta ja edistävän Helsingin palautumista pandemiasta.

Liikkeen perustajina ovat kolme ravintoloitsijaa Ville Relander, Saku Tuominen ja Anders Westerholm. Mukana on heti alkuvaiheessa iso määrä helsinkiläisiä huippuravintoloita.

Raising HEL, kahdentoista helsinkiläisravintolan ravintoloitsijat: torilla tavataan! Kuva Tuukka Koski.

Raising Hel -liikkeen perustajaravintolat ovat: Alexanderplats, Boulevard Social, Bar Cón, Bronda, The Cock, Farang, Finnjävel, Gaijin, Grön, Espa, Kuurna, Levain, Madonna, Maxill, Muru, Nolla, Ora, Palace, Pastis, Savoy, Sikke’s, Story, Sue Ellen, Sushibar+Wine, Ultima, Ventuno, Vinkkeli ja Way Bakery.

”Ajat ovat tottakai haastavat. Valittamisen sijaan haluamme keskittyä innostukseen, tekoihin ja yhteistyön lisäämiseen. On hienoa huomata, että rikas ravintolakulttuuri on tärkeä myös Helsingin kaupungille. On ilo tehdä tätä yhteistyössä heidän kanssaan”, Saku Tuominen sanoo.

Raising HEL, Saku Tuominen. Kuva Tuukka Koski.

”Tämä ei ole pienen piirin hanke. Haluamme auttaa kaikkia Helsingin ravintoloita, sillä eloisa kaupunki on jokaisen etu”, Ville Relander lisää.

Raising HEL -liikkeen tavoitteena on olla omalta osaltaan varmistamassa, että helsinkiläinen ravintola-ala selviää käsilläolevasta kriisistä ulos hyvinvoivana ja Helsingin rooli kiinnostavana ravintolakaupunkina korostuu.

Ensimmäisenä tekonaan Raising HEL käynnistää joulunajan lahjakorttikampanjan.

Tavoite on kunnianhimoinen, mutta yksinkertainen: kannustaa jokaista helsinkiläistä antamaan joululahjaksi lahjakortti johonkin ravintolaan ja haastaa yritykset käyttämään osa peruttujen pikkujoulujen budjetista lahjakortteihin.

”Pikkujoulusesonki on ravintoloille vuoden tärkein ajanjakso. Tämä on yksinkertainen ja konkreettinen tapa tukea suosikkiravintolaa”, Anders Westerholm toteaa.

Lahjakortteja voi ostaa ravintoloiden nettisivuilta tai suoraan ravintoloista. Kaikki lahjakorttikaupat ovat koottuna yhteen raisinghel.fi – sivustolle.

HUOM ravintoloitsija: Haluatko ravintolasi tälle sivustolle? Lähetä ravintolan logo (png-kuva ilman taustaa) ja linkki lahjakorttikauppaan osoitteeseen raisinghel.contact(at)gmail.com.

Kuvat Tuukka Koski

Raising HEL, Sasu Laukkonen. Kuva Tuukka Koski.
CategoriesHelsinki Kansi

Facebook Comments