P

Pihveistään tunnettu Goodwin täyttää 10 vuotta – Liharavintola pärjää laadulla ja kunnioittamalla raaka-ainetta

Yhteistyöartikkeli Suomen parhaaksi pihviravintolaksi äänestetty helsinkiläinen Goodwin The Steak House juhlii 10-vuotissyntymäpäiviään. Goodwinin tunnelma edustaa 1930-luvun amerikkalaista pihviravintolaa ja sen keskiössä ovat olleet alusta asti kolme asiaa: liha, viini ja asiakas. Nyt panostetaan myös klassikkococktaileihin.

Helsingin Vanhaa Kauppahallia vastapäätä sijaitseva Goodwin The Steak House tunnetaan lihan ystävien keskuudessa herkullisista pihveistään, mutta listalla on myös kala- ja kasvisruokia. 10-vuotissyntymäpäivä kertoo siitä, että lihaan on mahdollista keskittyä, kunhan laatua sekä raaka-ainetta kunnioitetaan. Jo Goodwinin slogan on velvoittava: ”Elämäsi paras pihvi”.

Goodwinin keittiömestari Maksim Vjatkin ja dry age -kaapissa kypsynyttä striploin -naudanlihaa, joka on mureaa ja maukasta sekä marmoroitunutta. Liha tunnetaan myös nimillä sirloin ja strip steak.

Ravintolan suosituin annos on yhä naudan sisäfileen kapeasta päästä tehty filee mignon -pihvi. Mutta listalla on lukuisa joukko lihaa juhlivia, myös dry age -kaapin kautta kypsytettyjä lihoja. Tarjolla on amerikkalaisia klassikoita kuten T-bone, Rib-eye, Shortloin, Porterhouse, Wagyu New York sekä vanhasta maailmasta mm. Chateaubriand, Stroganov ja Iberico-possua. Usein lihan marmorisuus on maun ytimessä hiiligrillin lisäksi.

Kuvassa on klassinen Filee Mignon. Asiakasta kehotetaan leikkaamaan pihvi, jotta oikea kypsyysaste on toteutunut. Ravintolalla on neljä kypsyyssuositusta: rare, medium rare, medium ja medium well. Mutta läpikypsää well done -versiota ei suositella lihan korkean laadun vuoksi.

Monien liha-annosten hinta määräytyy valmiiksi grillatun lihan painon mukaan – listalla näkyy hinta per 100 grammaa, jos annoksen hinta ei ole vakioitu.

Grilliin sopivia kala-annoksia ovat mm. siika, lohi, tonnikala, mutta myös tiikeriravut.

Kuvassa on valikoima Goodwinin alkusalaatteja: ylinnä on Vihreä salaatti, vasemmalla Kreikkalainen salaatti, oikealla Caprese buffalomozzarellalla ja alinna on lämmin annos, Grillatut Portobello-sienet.

Suomen ainoa sertifioitu kobe-liharavintola

Japanilaisesta mustasta härästä tehdyt kobe-pihvit asiakas saa itse paistaa pöytään tuotavalla kuumalla kivellä. Himoittua kobe-lihaa pääsee maistamaan myös Kobe Gourmet -hampurilaisessa.

Goodwin on ainoa ravintola Suomessa, jolla on lisenssi myydä alkuperäistä japanilaista kobe-härkää. Ravintolassa esillä oleva kultainen häränpää on huomionosoitus vuosien työstä.

Kobeliha on japanilaista wagyu-naudan lihaa, joka on kasvatettu Koben alueella. Liha on tunnettu sen rasvaisuudesta ja marmoroitumisesta, joka tekee siitä erittäin mureaa ja maukasta. Kobe tunnetaan myös maailman kalleimpana naudanlihana, joka on arvo sinänsä. Koben wagyu-naudat lähtevät maailmalle vain sertifioiduissa teurastamoista.

Goodwin käyttää myös kotimaista lihaa, kun saatavilla on laatua, mutta suurin osa Black Angus -naudan marmorilihasta tulee Australian ja Amerikan luonnonpuhtailta alueilta, joissa nauta elää nurmella ja ennen teurastamista 120 päivää viljaruoalla.

Pihvit paistetaan ravintolassa espanjalaisella Josper-puuhiiligrillillä, joka yhdistää uunin ja grillin ominaisuudet. Lämmönlähteenä on puuhiili, joka antaa ruoalle savuista makua ja rapean pinnan. Siten savu on samalla mauste. Asiakas voi valita lihan ja kalan kypsyysasteen hyvinkin tarkasti.

”Suomen paras pihviravintola”

Goodwin on saanut tunnustusta 10-vuotisen toimintansa aikana useasti. Goodwin The Steak House on valittu peräti kaksi kertaa ruokamedia Toptasten äänestyksessä parhaaksi pihviravintolaksi.

Asetelma Goodwinin lihavalikoimasta.

Goodwiniä on kehuttu pihvien tinkimättömän tasaisesta laadusta, sekä lihalle, kalalle, kasvisannoksille – ja savulle – paritetuista viineistä, ja asiantuntevasta ja henkilökohtaisesta palvelusta. Innokkaimmat kanta-asiakkaat käyvät syömässä Goodwinissä päivittäin, sillä listan monipuolisuus ja atmosfääri ovat kutsuvia.

Cocktailit tuovat juhlan tunnelmaa

Goodwinin tunnelma edustaa 1930-luvun amerikkalaista pihviravintolaa sisustusta ja jazziin taipuvaa musiikkia myöten. Ravintolan monitoreista voi seurata jazz-historian suuruuksien konsertteja.

Goodwinissa haetaan tunnelmaa 1930-luvun amerikkalaisista pihviravintoloista. Seinillä olevat mustavalkokuvat ja klassinen jazz kuljettavat teemaan.

Ravintolan keskiössä ovat olleet alusta asti kolme asiaa: liha, viini ja asiakas. Viiniä on tietenkin virrannut pihviravintolassa kunnioitettava määrä eikä oluttakaan ole unohdettu. Juomapuolen uutuus ovat klassiset cocktailit, jotka ovat saaneet hyvän vastaanoton. Hyvin tehty cocktail nostattaakin seurueessa juhlan tunnelmaa ennen ja jälkeen ruoan.

Pronssihärät ovat Instagram-tähtiä

Ensimmäinen Goodwin perustettiin Tallinnaan vuonna 2009 ja toinen Helsinkiin 2013.

Helsingin ja Tallinnan ravintolat tunnistaa niiden edessä penkillä istuvista, satoja kiloja painavista, pronssisista härkäveistoksista. Asiakkaat ja ohikulkijat ovat ottaneet härkien kanssa vuosien aikana arviolta satoja tuhansia kuvia ja selfieitä, jotka ovat päätyneet eri somealustoille, kuten Instagramiin ja Facebookiin.

Ravintola Goodwinin edessä istuva pronssihärkä on virolaistaiteilijan Tauno Kangron tekemä. Patsas painaa 350 kiloa ja vaikka se sijaitsee ravintolan edessä, patsas kuuluu Helsingin kaupungille ravintolan ja taiteilijan antamana lahjana. Istuva härkä on todellinen Instagram-suosikki.

Teksti Eeropekka Rislakki, laajennettu ravintolan tiedotteesta.
Kuvat Goodwin, kansikuvassa tarjoilija Aivar Koklan miksologiaa.

Goodwin The Steak House
Eteläranta 14, 00130 Helsinki
Verkossa 
Facebook
Instagram
Pöytävaraukset Quandoo 

CategoriesKansi

Facebook Comments