N

Näyttelijä Ville Haapasalosta tuli leipuri – hatsapuri-leipomo syntyi Puumalaan

Näyttelijä Ville Haapasalo on perustanut Puumalaan Etelä-Savoon kahden miehen hatsapuri-leipomon. Suolaista juustoa sisältäviä georgialaisia hatsapureja voi ostaa Haapasalon Puumalan satamatorille perustamasta kioskista, jonka terassille hän on hommannut myös anniskeluoikeudet.

Ville Haapasalo sanoo aloittaneensa hatsapuri-juustoleipien valmistamisen, koska ei voinut jäädä toimettomaksi koronakriisin keskellä. Hän paistoi hatsapureja Puumalan satamatorilla jo viime kesänä. Nyt oli aika oman pienleipomon perustamiselle.

”Korona vei meiltä esiintyviltä taiteilijoilta työt. Olen viettänyt jo kolme kuukautta täällä Puumalassa ja työtön näyttelijä voi ryhtyä vaikka leipuriksi, kun teatteri- ja elokuvatyöt ovat tällä hetkellä aivan pysähdyksissä”, Haapasalo kertoo.

Ville Haapasalo tarjoili hatsapuri-leipiään maanantaina Sahanlahden ravintolassa.

Leivät leipoo varsinaisesti georgialainen ammattileipuri, jonka apurina leipomonjohtaja toimii. Hatsapurinsa reseptiä Haapasalo ei suostu kertomaan, mutta leivän sisällä oleva suolainen juusto on peräisin Virosta.

Taikina tehdään paikan päällä. Samanlaisia tukevia leipiä on ollut maistettavina Purpur-ravintoloissa.

”Yksi hatsapuri vastaa energiamäärältään reilusti pizzaa. Sen voi syödä joko sellaisenaan tai ruoan lisukkeena”, Haapasalo kehuu.

Haapasalo viettää perheineen kesät huvilallaan Puumalassa. Hän on mukana toteuttamassa ruokaelämyksiä Sahanlahti Resort hotelli-ravintolassa, jossa hatsapureja saa myös maistella.

Haapasalon hatsapurien salaisuutena ovat suolainen juusto ja salainen resepti.

Hatsapuri on perinteinen georgialainen juustotäytteinen piiras. Georgiassa valmistetaan eri tyylisiä hatsapureja. Haapasalon leivissä suolainen juusto on leivottu sisään. Kuori paistetaan kuumassa uunissa kuparin- tai kullanruskeaksi.

Teksti ja kuvat: Heikki Kähkönen, Puumala.

 

Facebook Comments