K

Ketä, Mitä, Hä? – Mikko Utter

img_6906Ketä? Mikko Utter on kokannut aiemmin muun muassa Savoyssa ja Nokassa ja pitää nyt kahdeksanpaikkaista ravintolaa Lohjan ytimessä.
Mitä? Utter on outolintu ja tienraivaaja, sillä ravintola ei kelpuuta asiakkaaksi satunnaista ohikulkijaa, mutta ei huoli myöskään perinteistä pöytävarausta. Illalliskortti hommataan etukäteen teatterilipun tapaan ja se kustantaa 59 euroa. Sesonkien rytmiin marssiva seitsemän ruokalajin menu löytää vastineensa poikkeuksellisen hyvistä viineistä, jotka Utter kaataa laseihin liki sisäänostohinnoilla. Ruokailu hoituu baaritiskillä, jonka takana Utter hyörii ravintolan ainoana henkilökuntana.
Hä? Onhan tämä nyt ihan älyttömän hauska. Utter hommaa raaka-aineet niin läheltä kuin mahdollista (muun muassa takapihaltaan) ja osaa asiansa. Illallinen päättyy kotimaiseen omenatisleeseen, l’Omenaan, sekä kahviin, jonka herra jauhaa käsikäyttöisellä grinderilla lörpöttelyn lomassa. Koska ravintolan maine on alkanut kiiriä, Utter myy ennen kaikkea ei-oota. Uudet liput tulevat myyntiin joka kuun ensimmäinen päivä. Menopaluu bussilla Helsingin Kampista rokottaa kukkaroa 24 euroa, käy kiinni.
Kauppakatu 16
08100 Lohja
www.mikkoutter.fi

Categoriesketämitähä

Facebook Comments