E

EU-komissio hyväksyi Fazer Food Services -yhtiön myynnin brittiläiselle Compassille – 600 miljoonan liikevaihto luikahtaa ulkomaille

Maailman johtava ruokapalveluyritys Compass Group PLC on saattanut päätökseen Fazer Food Services -liiketoiminnan oston Fazer-konsernilta. Yrityskauppa, joka ilmoitettiin 11. kesäkuuta 2019, on saanut Euroopan komission hyväksynnän. Kauppahinnaksi on arvioitu 475 milj. euroa, josta käteisenä maksetaan 420 miljoonaa ja loput seitsemän vuoden aikana. Fazer-nimi on käytössä vielä kolme vuotta.

Pohjoismaissa toimiva Fazer Food Services -yhtiön liikevaihto oli noin 600 miljoonaa euroa vuonna 2018. Fazer Food Servicesillä on asiakkuuksia Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Virossa useilla eri aloilla. Yritys on erikoistunut ruokailuratkaisuihin, joita tarjotaan yritysmaailmassa ja teollisuudessa sekä koulutus-, terveydenhoito- ja vanhustyö- sekä puolustussektoreilla toimiville asiakkaille.

Fazer Food Services -liiketoiminnan osto on osa Compass Groupin strategiaa, jossa keskitytään ruokaan liiketoiminnan ydinalana. Lähes 90 prosenttia Compassin liikevaihdosta syntyy ruokapalveluista, joten hankinta sopii strategisesti Compassin jatkuvaan panostukseen kasvaa Pohjoismaissa.

Compass Group

Pörssiyhtiö Compass Groupin pääkonttori sijaitsee Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Yhtiön liikevaihto on noin 30 miljardia euroa ja sillä on toimintaa noin 45 maassa. Yhtiö on maailman johtava ruokapalveluiden tarjoaja, se työllistää 600 000 työntekijää ympäri maailmaa ja tarjoilee yli 5,5 miljardia ateriaa vuodessa.

Yritys on erikoistunut tarjoamaan ruokaa ja erilaisia tukipalveluja liike-elämän ja teollisuuden, terveydenhuollon ja vanhustenhoidon, koulutuksen, urheilun ja vapaa-ajan sekä maanpuolustuksen (sisältäen meri- ja kaukokohteita) ydinaloilla.

Compass Group toimii pohjoismaisilla markkinoilla useilla eri brändeillä, kuten Eurest, Chartwells, Medirest, ESS ja Levy Restaurants.

Suomessa Compassin omistama Eurest on hoitanut kokouspalveluita ja muutamia henkilöstöravintoloita, Medirest on keskittynyt sairaala- ja vanhustenhoidon ruoka- sekä ateriapalveluihin, Scolarest tarjoaa peruskouluissa ja lukioissa kouluaterioita.

Fazer Food Services

Fazer Food Services on Pohjoismaissa merkittävä ruokailupalveluiden toimittaja, jolla on yli 1 000 ravintolaa ja joka tarjoilee melkein 500 000 ateriaa päivässä. Yrityksellä on noin 7 000 työntekijää Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa ja sen liikevaihto on noin 600 miljoonaa euroa. Fazer Food Servicesillä on myös palvelukeittiö Virossa.

Yritys on erikoistunut ruokailuratkaisuihin, joita tarjotaan yritysmaailmassa ja teollisuudessa sekä koulutus-, terveydenhoito- ja vanhustyö- sekä puolustussektoreilla toimiville asiakkaille.

Lue kolumnimme jättikaupan taustoista: Puolen miljardin kauppa panee Suomen sopimuscateringin uusiksi
”Fazer Food Service ja Compass Group Plc -kauppa heittää Suomen markkinat kerralla uuteen asentoon. Fazer on jo ollut niin iso ja suomalaisittain kansainvälinen, että sillä on ollut pääsy mihin tahansa pöytään.”

CategoriesKansi

Facebook Comments