V

Vuoden matkailupalkinnot Pohjois-Suomeen – matkamessut yrittää jälleen nostaa ruokateeman esiin

Matkailutoimittajien Killan vuoden matkailuhenkilö on Kuusamon karhumies Sulo Karjalainen. Vuoden matkailuyritys on Santapark Arctic World. Matkailutekona palkittiin Yle Teema & Fem -kanavan matkailuohjelma Egenland.

Tänään Helsingissä käynnistyvät Matka 2019 -messut yrittävät jälleen nostaa ruokateeman esille. Vuosi sitten Tasty travel -osasto jäi kehnoksi yritykseksi. Tänään ammattilaisille ja perjantaina yleisölle aukeavilla messuilla on mukana kotimaisia ja ulkomaisia ruokatoimijoita.

Tarjolla on muun muassa italialaisia herkkuja, rullajäätelöä Aasiasta ja lörtsyjä Savosta. Paikalla on myös olut- ja viinimaahantuojia sekä kotimaisia panimoita.

Helsingin Matkamessut on pohjoismaiden suurin vuosittainen matkailualan tapahtuma.

Juomista on muodostumassa suomalaisen ruokamatkailun vetovoimatekijä. Tasty Travel -alueella voi opetella cocktailien tekoa baarimestareiden kanssa. Baarimestarit tuovat lisäksi paikalle Calvados Nouvelle International Trophies -cocktailkilpailun Suomen-finaalin.

Ruokamatkailuosuuden ehdottomasti mielenkiintoisin teema on perulainen ruoka. Etelä-Amerikan Perussa on oivallettu, että ruoka on matkailun ohella merkittävä osa maan harjoittamaa diplomatiaa ja kansainvälistä PR:ää.

Peruvian gastronomy: a window into the country’s biodiversity -esittely tapahtuu matkamessujen We Love Cruises -lavalla perjantaina klo 17.

Vuoden matkailuhenkilö on karhujen kanssa jutteleva Sulo Karjalainen Kuusamosta.

Matkailutoimittajien Killan vuoden 2019 matkailuhenkilö on Kuusamon Suurpetokeskuksen karhujen hoitaja ja ystävä Sulo Karjalainen, 77. Vuoden matkailuteko on matkailuohjelma Egenland ja vuoden matkailuyritys SantaPark Arctic World Rovaniemeltä. Kilta jakoi perinteiset palkintonsa messuilla torstaina.

Karjalainen hoitaa karhuja, kettuja ja ilveksiä. Kuusamon kaupunki kunnioitti Karjalaisen työtä pystyttämällä hänestä ja Juuso-karhusta näköispatsaan kaupungin keskustaan. Karjalainen on ilahtunut palkitsemisestaan.

Sulo Karjalainen ja Juuso ovat keränneet mainetta ympäri maailmaa. Kuva: Tapio Paappanen.

”Karhut ovat kuin perheenjäseniä. Ne ovat luotettavampia ystävinä kuin ihmiset. Kun niitä ymmärtää ja kunnioittaa, ne kunnioittavat ihmistä. Varovaisia niiden kanssa pitää olla, sillä ne ovat eläimiä. Jokainen karhu on oma ja ainutlaatuinen yksilönsä”, hän sanoo.

SantaPark Arctic World on rovaniemeläinen perheyritys, joka on saanut elämään unelman Joulumaasta. Yritysryppääseen kuuluu Joulupukin kotiluola SantaPark, joka oli Niilo Tarvajärven vuosikymmenten unelma Joulumaasta.

Yrittäjät Ilkka Länkinen ja Katja Ikäheimo-Länkinen ovat edistäneet Suomen ja Lapin matkailua vuodesta 1997. Nykyiseen tilanteeseen on päästy väsymättömällä työllä kotona ja maailmalla. Nyt heillä on vuosittain 100 000 vierasta yli 70 maasta.

Ilkka Länkinen ja Katja Ikäheimo-Länkinen ovat rakentaneet SantaParkista unelmien joulumaan.

Matkailutekona palkittiin Yle Teema & Fem -kanavan matkailuohjelma Egenland, joka on tehnyt tuntemattomia kotimaisia matkailuhelmiä tutuksi. Egenlandin esittelemät kohteet perustuvat yleisöltä kerättyihin ehdotuksiin. Tähän mennessä 1500 ehdotuksesta on toteutunut 60.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä. Messut on auki yleisölle 18.–20.1. Samaan aikaan Matkamessujen kanssa Helsingin Caravan-messut.

CategoriesYleinen

Facebook Comments