M

Motelliyrittäjä kimpaantui: Nettivälittäjä myy eioota, vaikka majapaikassa on tilaa

Suomalaisen kesäkaupungin motelliyrittäjä on suivaantunut majoitushuoneiden välittäjän Booking.comin toimintaan. Online-välittäjä väittää motellia loppuunmyydyksi, vaikka majapaikassa on tilaa.
Motellissa on ollut parhaimman sesongin aikaan useita myymättömiä huoneita, mikä on aiheuttanut jatkuvia tulojen menetyksiä. Motellin nimellä tehty Google-haku on ohjannut ensimmäisenä Booking.comin sivulle, joka on kertonut paikan olevan loppuunmyyty. Tämä on johtanut asiakkaita harhaan, kirjoittaa Yrittäjäsanomat-lehti.
”He tavallaan pakottavat antamaan kaikki heille myyntiin. Nyt olemme antaneet huoneita Booking.comille enemmän kuin mikä kiintiömme on”, matkailuyrittäjä kertoo.
Lehden mukaan majoitusalaa on närkästyttänyt se, että Booking.com on sopimusehdoissaan varannut itselleen oikeuden myydä huoneita edullisimpaan hintaan. Täsäs asiassa välittäjä on luvannut muuttaa sopimusehtojaan.
”Meidän sopimusehtojamme ei ole muutettu millään lailla”,yrittäjä kertoo.

Hakukone Google tarjoaa Helsingin hotellihaulla ensimmäiseksi neljän online-välittäjän sivustoja. Kuvakaappaus internetistä.

Motelliyrittäjä on ollut kiistassa yhteydessä Kuluttaja- ja kilpailuvirastoon, mutta vastaus oli, että sopimus on ollut lainmukainen.
Majoitushuoneita välittää verkossa useita kansainvälisisä toimijoita, joista Booking.com on yksi merkittävimpiä. Muita suomalaisten käyttämiä online-välittäjiä ovat muun muassa Trivago, Hotels.com. Momondo ja ebookers.fi.
Yrittäjäsanomien mukaan markkinoille on tulossa kovaa vauhtia englantilainen Hotel Bonanza, joka tarjoaa palvelujaan merkittävästi halvemmalla komissiolla kuin isot jätit.

CategoriesYleinen

Facebook Comments