J

Juomatuotteet vahvasti esillä Kansallisessa ruokamatkailukilpailussa

Kansallisen Ruokamatkailukilpailun viimeisellä kierroksella on mukana 13 finalistia, joista kolme liittyy alkoholijuomien valmistukseen ja anniskeluun. Myös tapahtumat ja teemakierrokset ovat kisassa näkyvästi mukana.
Kansalliseen Ruokamatkailukilpailuun ilmoittautui 73 hanketta ja yritystä. Niiden joukosta poimittujen 13 finalistin joukosta asiantuntijaraati valitsee kuusi palkittavaa matkailutuotetta. Kilpailun voittajat julkistetaan 6. syyskuuta.
Ruokamatkailukilpailun finalistit:
Arctic Travel Boutique Oy. Incoming -toimisto tarjoaa ulkomaalaisille matkanjärjestäjille neljä erilaista For Foodies (intohimoisia ruokamatkailijoita) -kiertomatkapakettia.
Etelä-Savon Designation of Origin D.O.-merkintä. Alkuperämerkki kertoo kuluttajille, ravintoloitsijoille ja kauppiaille, että tuote tai raaka-aine on valmistettu tietyllä maantieteellisellä alueella korkeita laatukriteerejä noudattaen.
Fiskarsin Ruukissa artesaanijuomatuottajien opastettu kierros. Mukana Fiskarsin panimo, Kuura Cider ja Ägräs Distillery. Kierroksella tutustutaan eri juomatuotteiden valmistukseen, raaka-aineiden hankintaan ja markkinointiin. Kierrokseen kuuluu tuotteiden maistelua.

Fiskarsin Panimon Tomi Purhonen (oik.) esitteli kasvavan panimon toimintaa toimittajille kesäkuussa 2016.

Hotelli- ja ravintolamuseo. Ruoka- ja juomakulttuurin erikoismuseo Helsingissä. Draamallinen Happy Hour -kierros, jossa tutustutaan kieltolain jälkeiseen Suomeen ja suomalaiseen ruoka- ja juomakulttuuriin. Tarjolla on aikakauden cocktailpaloja.
Hotelli Punkaharjun kevätsienet ja -yrtit. Viikonloppukokonaisuus kansallismaisemassa.
Hullun Poron Taivaanvalkeat. Kittilän kunnan Könkään kylässä sijaitseva kokous- ja tapahtumakeskus. Taivaanvalkeissa järjestettävä Taivaalliset pidot -illallisjuhlan menu koostuu lappilaisista raaka-aineista.
Kyrönmaan Matkailun Edistämiskeskus. Kyrö Distillery Companyn vierailukeskus tarjoaa paikallisista raaka-aineista valmistettuja cocktaileja, tarinoiden siivittämän tislaamokierroksen, tislaamon omien ruistuotteiden tastingin ja lähiruokaillallisen.
Neitsytperunafestivaali 16.-17. kesäkuuta Panimoravintola Koulun sisäpihalla Turussa. Tapahtuman tavoitteena on nostaa suomalaisen varhaisperunan arvostusta.
Ravintola Gösta, Serlachius-museot, Mänttä. Taidetta yhdistettynä ravintolaelämykseen.
Ravintola Olon Creative Kitchenin klassikkomenu Matka. Helsinkiläisravintolan noin 15 ruokalajin maistelukokonaisuus, jonka valmistusta voi seurata ja samalla keskustella keittiömestareiden kanssa.
Skördefesten-sadonkorjuujuhlat Ahvenanmaalla 22.–24. syyskuuta.
SMAKU. Porvoolaisten ravintoloiden yhteinen ruoan ja juoman elämyksellinen makumatka opastettuna kävelykierroksena.
Porvoon rantamakasiineja. Kuva: Pixabay.

Studioravintola Tundra, Kuusamo. Ravintolan ruokatuote perustuu alueen villiruokaan ja villiyrtteihin. Keittiömestari on myös keraamikko. Molemmat käsityöammatit yhdistyvät ravintolassa.
Kansallisella Ruokamatkailukilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta ja paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailuun haettiin yrityksiä ja yhteisöjä, jotka ovat innovatiivisia ruokamatkailun edelläkävijöitä
Kilpailun toteuttajia ovat maa- ja metsätalousministeriö, Visit Finland (Finpro) ja MTK. Kilpailua koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.

CategoriesYleinen

Facebook Comments