J

Joulurauhan julistaminen vetää turisteja Turkuun – hotellijoulu kaupungissa maistuu yhä useammalle

Yhä useampi suomalaisista pakenee joulukiireitä maaseudun rauhan sijasta kaupunkihotelleihin. Turussa jopa joulurauhan julistaminen on noussut joulumatkailun vetonaulaksi.
Scandic Hotellit kertovat, että ketjun kaupunkihotelleissa huoneiden kysyntä on tänä jouluna lisääntynyt merkittävästi edellisiin vuosiin verrattuna. Etenkin isoimpien kaupunkien hotellit myyvät aiempaa paremmin. Scandicin hotelleissa Turussa, Tampereella ja Oulussa joulun huonemyynnissä on jopa viidenneksen verran kasvua viime vuodesta.
Vaivattomuus ja mahdollisuus istua valmiiksi katettuun pöytään houkuttelevat perheitä ja pariskuntia juhlapyhiksi hotelleihin. Turun Scandic Julian hotellinjohtaja Mikko Henriksson puhuu jo trendistä.
”Ei tarvitse siivota tai laittaa ruokia. Moni hotellivieraista saattaa käydä päivän aikana tapaamassa sukulaisia. Heidän luokseen ei kuitenkaan haluta jäädä yöksi, vaan tullaan takaisin hotelliin omaan rauhaan”, Henriksson sanoo.
Hotellivieras ei silti halua tinkiä jouluna tinkiä perinteistä. Sauna, joulupukki ja tutut ruoat tuovat joulun hotelliinkin.

Joulurauhan julistus Turun Suurtorilla Kuva: Kari Vainio / Turun kaupunki.

Turkuun vierailijoita houkuttelee myös maine Suomen joulukaupunkina. Suomen Turussa joulurauhan julistus aattona paikan päällä voi olla jopa elämys. Sitä tullaan kuulemaan ja katsomaan kauempaakin. Turussa myös kaikki on lähellä.
”Jos haluaa mennä katsomaan joulurauhan julistusta, ei tarvitse kävellä montaa askelta hotellilta”, Henriksson perustelee Turun hotellien vetovoimaa.

CategoriesYleinen

Facebook Comments