H

Harva suomalainen on valmis maksamaan lomamatkalla hotellihuoneesta yli 100 euroa

Yli 80 prosenttia suomalaisista haluaa asua lomamatkallaan hotellissa. Vain joka kymmenes haluaa maksaa huoneesta yli 100 euroa. Huoneen hintaan pitää kuulua aamupala ja ilmainen nettiyhteys.

Hostellit, yhteismajoitukset ja muut vaatimattomat vaihtoehdot eivät kiinnosta suomalaisia lomamatkailijoita. Lento- ja hotellihaku momondo.fi:n kyselyyn vastanneista suomalaisista lähes 80 prosenttia kertoo haluavansa majoittua hotellissa.

Nuoret ikäluokat suosivat hotelleja enemmän kuin vanhemmat. Peräti 83 prosenttia 18–22-vuotiaista valitsee mieluiten hotellin, kun taas 56–65-vuotiaista vastaava osuus on vain 73 prosenttia.

Suomalaiset eivät hae hotellista luksusta. Vain joka kymmenes on valmis maksamaan huoneesta yli 100 euroa. Kuva: Eeropekka Rislakki.

Suomalaiset eivät tavallisesti hae hotellimajoitukseltaan luksusta. Neljäsosa vastaajista kertoo käyttävänsä hotellihuoneeseen 76–100 euroa yössä. Hinta onkin olennainen valintakriteeri, sillä noin 40 prosenttia vastaajista pitää hotellin valinnassa tärkeimpänä sitä, että se on halpa.

Hintaa tärkeämpiä tekijöitä hotellin valinnassa ovat sijainti ja hyvä palvelu.

Hyvää sijaintia lähellä mielenkiintoisia elämyksiä pitää tärkeimpänä kriteerinä 60 prosenttia suomalaista. Hyvä palvelu puolestaan merkitsee eniten hotellia valittaessa 44 prosentille.

Sen sijaan suomalaiset eivät kaipaa hotelliltaan kotoisuutta – vain neljäsosa vastaajista mainitsee tämän tärkeäksi ominaisuudeksi hotellissa. Kansainvälisessä vertailussa keskimäärin 44 prosenttia vastaajista haluaa majoittua kotoisassa hotellissa.

Kaksi kolmesta (65 %) suomalaisista pitää tärkeimpänä, että aamupala kuuluu huoneen hintaan. Myös ilmaisen wifi-yhteyden käyttö on tärkeää – lähes puolet (47 %) suomalaisista mainitsee langattoman verkon tärkeimpänä palveluna.

Suomalaiset arvostavat, että lomahotellissa on oma uima-allas. Kuva: Heikki Kähkönen.

Kolmanneksi tärkeimpänä (44 %) suomalaiset pitävät hotellin tarjoamia tiloja, kuten kuntosalia, hyvää ravintolaa tai uima-allasta.

Faktoja lyhyesti:
78 % suomalaisista haluaa majoittua lomamatkalla hotellissa,
25 % maksaa hotellista 76–100 euroa yössä,
21 % maksaa hotellista yleensä 51–75 euroa yössä,
10 % maksaa hotelliyöstä 101–150 euroa,
60 % pitää tärkeimpänä kriteerinä hotellia valittaessa sen sijaintia,
39 %:lle suomalaisista hinta on tärkein kriteeri hotellia valittaessa.

CategoriesMatkalla

Facebook Comments