F

Fidel Gastron ravintolatrendit osa 5/7: ravintoloiden uberisaatio

TÄSSÄ JUTTUSARJASSA VIIDEN TÄHDEN PAKINOITSIJA FIDEL GASTRO PALJASTAA TULEVAN VUODEN OLENNAISIMMAT JA ÄRSYTTÄVIMMÄT RAVINTOLATRENDIT.

Ravintoloiden uberisaatio
Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Liian monta. Otsikko voisi olla ravintoloiden ’woltistuminen’ tai ’foodoraistuminen’, eikä lopputulos olisi ollut kehnompi kuin se jo on. Uberisaatio. Se kuulostaa teknologisoidulta peräruiskeelta. UberEATS aloitti kuitenkin ravintola-annosten kuskaamisen suuressa maailmassa, joten uberisaatiolla mennään.
Suomessa Uber-parka on joutunut kartellimaisen taksimafian ajojahdin kohteeksi, vaikka haluaa vain ajattaa ihmisiä toisten ihmisten autoilla, maksamatta veroja. Ei silti tarvitse olla ennustaja nähdäkseen, että luddiitit häviävät tämänkin kehruujennymatsin.
Mitä uberisaatio tarkoittaa ravintola-alalle? Muutoksia ajattelussa: ravintola voi kasvaa ilman, että hankkii lisää pöytiä ja tuoleja, ulosmyynnin kautta. Tämä mahdollistaa ravintolat ilman keittiötä ja hotellit ilman huonepalvelua. Mikään ei taida pian olla ennallaan.
Katso myös: HipsterikuppilaUusklassinen ravintolaBrutaali pohjoismainen bistro ja Lähiöravintola
image

Facebook Comments