K

Kokoomuksen Outi Mäkelä: Alkoholilaki etenee ensi viikolla

Kokoomuksen kansanedustaja Outi Mäkelä on toiveikas, että alkoholilaki etenee ensi viikolla ja että ministeri Juha Rehulan (kesk.) aikataulussa pysytään.  Rehula on helmikuussa ilmoittanut olevansa valmis antamaan esityksen eduskunnalle toukokuun aikana.
Outi Mäkelä kuuluu alkoholilakia valmistelevaan hallituspuolueiden neuvottelutyöryhmään. Mäkelä kirjoittaa blogissaan, että ryhmän viime keskiviikoksi sovittu kokous peruuntui, mutta asian käsittely jatkuu ensi viikolla. Asiasta kertoo ensimmäisenä Verkkouutiset.
”Alkoholipolitiikkaa pitäisi arvioida neutraalisti, aivan samoin kuin kaikkea muutakin politiikkaa. Haitat ja hyödyt pitäisi arvioida tasapainoisesti ja samanlaisella tarkkuudella”, Mäkelä kirjoittaa.

”Kuluttajahyötyjien arviointi lain valmistelussa puutteellista.”

Lainsäädännön arviointineuvosto on kiinnittänyt huomiota esimerkiksi siihen, että kuluttajahyötyjä ei arvioida lainkaan. Mäkelän mukaan kuitenkin ovat oletettavasti merkittävät, koska alkoholia ostavat miljoonat suomalaiset.
Ongelmana on, että valtaville ihmisjoukoille tasaisesti jakautuvat hyödyt ovat yksittäistä ihmistä kohti niin pienet, että ne on helppo jättää huomiotta.
”Alkoholin terveyshaittoja ei myöskään pidä sivuuttaa ja erilaisiin haasteisiin, kuten alkoholiongelmiin puuttumiseen työpaikoilla, lasten ja nuorten alkoholin saantiin tai päihdeäitien kuntoutukseen on löydettävä nykyistä tehokkaampia ratkaisuja”, Mäkelä perustelee.

CategoriesYleinen

Facebook Comments