K

Kansalaisaloite vaatii kaupan alkoholirajan nostamista 15,5 prosenttiin

Helsinkiläinen kansalaisaktivisti Petri Viglione on käynnistänyt kansalaisaloitteen, jonka tavoitteena on nostaa nykyistä vähittäiskaupassa myytävien alkoholijuomien rajaa 4,7:stä 15,5 prosenttiin. Toteutuessaan muutos koskisi mietoja viinejä, oluita ja siidereitä.
Hallituksessa valmistelussa olevassa alkoholilain kokonaisuudistuksessa puolueet vääntävät kättä rajan nostamisesta 5,5 prosenttiin. Se pitäisi sisällään kaikki juomaryhmät, myös long drinkit, joihin on sekoitettu väkeviä alkoholijuomia. Petri Viglionen aloite koskee vain käymisteitse vamistettuja juomia.
Viglione käynnisti myös runsas vuosi sitten vastaavanlaisen kansalaisaloitteen, jossa pt-kaupan rajaa oli tarkoitus nostaa 7,5 prosenttiin. Silloin hankkeen puuhamiehet luopuivat laajamittaisesesta nimien keräämisestä, koska hallituspuolueet pääsivät sopuun uuden alkoholain linjauksista.
Nyt Viglione sanoo olevansa pettynyt hallituksen tapaa hoitaa lakiuudistusta maaliin saakka.
”Koska hallitus ei näytä saavan aikaan yksimielisyyttä, me haluamme nostaa prosenttirajaa kunnolla. Vaatimamme 15,5-prosentin raja kattaisi käytännössä kaikki Suomessa myytävät oluet ja valtaosan miedoista viineistä”, Viglione perustelee.
Viglionen kansalaisaloite on luettavissa ja allekirjoitettavissa osoitteessa https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/2530.

CategoriesYleinen

Facebook Comments