A

Alkoholilaista ei syntynyt vieläkään sopua: Eduskuntaryhmät kokoontuvat keskiviikkona – päivitetty klo 16.02

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on kaatanut hallituspuolueiden ryhmäpuheenjohtajien uuden kompromissiesityksen alkoholilain kokonaisuudistuksesta. Perussuomalaiset haluavat pitää kiinni ryhmäkurista laista äänestettäessä.
Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen kertoi tiedotustilaisuudessa, eduskuntaryhmien puheenjohtajat jatkavat neuvotteluja vielä tänään. Hallituspuolueiden eduskuntaryhmät kokoontuvat jälleen keskiviikkona kello 10.30.

Kaupan Prosenttirajasta halutaan äänestä omantunnon kysymyksenä.

Hallituspuolueilla on kiistaa niin sanotusta omantunnon kysymyksestä, joka koskisi päivittäistavarakauppojen prosenttirajaa. Kompromissiesityksen mukaan kansanedustajilla olisi vapaat kädet äänestää 5,5 tilavuusprosentin rajasta. Tämä ei käynyt perussuomalaisille.
”Kyse oli siitä, että annetaan salin päättää vapain käsin prosenttirajasta ja viedään muilta osin esitys ryhmäkurilla läpi. Nyt on vaara, että koko esitys kaatuu. Se olisi katastrofi. Kaikki hyvät asiat pienpanimoille ja ravintola-alalle ovat vaarassa”, nimetön keskustalähde kertoo Viidelle Tähdelle.

Keskustan eduskuntaryhmä on kumonnut Helsingin Sanomien väitteet, että puolue olisi tarjonnut uudeksi kompromissiksi 5,2 tilavuusprosenttia. Puolue on pyytänyt lehteä oikaisemaan virheellisen tiedon.
 
 
 
 
 

CategoriesYleinen

Facebook Comments